Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Sharmadean Reid over haar leven, nagels en Eastpak

Door Koen op 06.12.2013

Op donderdag 28 november 2013 was er de Eastpak Artist Studio finissage waar je eerder al over kon lezen op Belmodo. Wij hadden het geluk een babbeltje te mogen slaan met Sharmadean Reid. Een echte powermadam uit Londen die bekend is geworden door haar Nail Art company WAH Nails, maar eigenlijk veel meer in haar mars heeft.

Ze schreef al 2 boeken over Nail Art, opende een pop-up restaurant met Jamaican food in Londen, is stylist, ... kortom een creatieve duizendpoot! En dat is niet alles! Op haar wishlist staan nog het openen van een surfhotel in Jamaica en een permanent restaurant in Londen.

De rugzak die je hierboven ziet, is haar ontwerp voor de Eastpak Artist Studio. Ze koos voor een luipaardprint omdat het haar allereerste nagelontwerp was toen ze met WAH Nails begon. Luipaardprint is overal onmiddellijk herkenbaar. En het is heel populair bij veel jonge vrouwen. De lilakleur was evident aangezien het haar lievelingskleur is.

Ze vindt het super dat ze bij Eastpak haar creativiteit kan inzetten voor een goed doel. Ze staat volledig achter het idee van Designers Against Aids.

De ontwerpen van de andere artiesten vond ze allemaal supercool, haar favoriet was de rugzak ontworpen door Pantheone. De gouden kettingen zijn very street.

Haar eigen stijl omschrijft ze als contradictorisch, net als haar sterrenbeeld Tweelingen. Punky combineert ze met hiphop, Engelse chic met street. Haar hele leven bestaat uit zo'n soort contradicties. Zo ging ze vroeger naar een very posh school, maar woonde ze wel in een ghettobuurt.

Haar nummer 1 brand is Dolce & Gabbana, ze heeft er niet veel items van, maar ze vindt hun filosofie fantastisch. D&G is oprecht en puur, ze vertellen het echte Italiaanse verhaal. Andere favoriete designers zijn Kenzo, Isabel Marant, Carven en Alexander Wang. Allemaal combineren ze minimalisme met globalisme en daar houdt ze van.

Haar 3de boek zal focussen op jonge creatievelingen die hun dromen waarmaken en bedrijven oprichten.

"A job is not a job if you like doing it. Just think about the part in your life you like best and then monetize it. With the internet now, everything is possible. If you like staying in bed all day, I’m sure you’ll find a job as a bedtista." - aldus Sharmadean Reid -

Foto's © Eastpak Artist Studio

Met medewerking van Fran Labarque.

page loaded