Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Christian Lacroix x Petit Bateau x Opéra National de Paris

Door Tiany op 06.12.2013

Oerfrans merk Petit Bateau teamed up met de Opéra Nationale de Paris om een collectie te produceren, ontworpen door couturier in hart en nieren Christian Lacroix. Klinkt als een collab naar ons hart! Een kleine preview kreeg trouwens je al in het Belmodo artikel Kirilove x Petit Bateau.

Lacroix, die zich sinds het faillissement van z'n eigen label in 2009 onder andere toelegde op het ontwerpen van theaterkostuums, ontwierp voor Petit Bateau een mini-collectie waarin de herkenbare Bretonse streep centraal staat. Lacroix' touch zien we in de fluwelen strikjes en de iets meer dramatische vormen - denk off-the-shoulder maxi dress - dan we van het katoenmerk gewend zijn.

De collectie bestaat uit 4 stuks voor vrouwen en 2 voor de mini-me's. En alle 6 zijn ze according to us even schattig! Misschien niet onlogisch, gezien Lacroix zijn eigen kindertijd als inspiratiebron vernoemde.

Prijzen variëren tussen € 55,- en € 275,-. De collectie is vanaf vandaag, vrijdag 6 december, te koop bij Petit Bateau én in de boetiek van de Parijse opera. Alweer een reden om naar Parijs te trekken disons-nous.

En als een tripje naar Parijs er niet inzit, dan kan je toch een beetje wegdromen bij onderstaand filmpje. Enjoy!

Foto's © Petit Bateau

Met medewerking van Nimue Sturtewagen.

page loaded