Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Winter whites: zo doe je dat

Door Lien op 05.12.2013

Cheer cheer, winter is finally here! En omdat wij er deze winter niet steeds hetzelfde willen uitzien (lees: we willen niet in onze rouwperiode for all summer's past blijven hangen), leggen we flink al onze donkere en ietwat treurige kledij aan de kant en maken we plaats voor iets vrolijkers: winter white! Gewoon ... omdat het kan. YOLO!

Tiany gaf ons al het goede voorbeeld in haar artikel "Winter whiteand she was damn right ... Wit in de winter staat classy & sophisticated, maar tegelijkertijd ook heel erg fashion forward. Perfecte mix van waar wij voor willen staan? Jawel! Tijd dus voor wat inspiratie ...

Fresh off the runway

1 van de mooiste voorbeelden van winter white op de catwalk vinden we bij de herfst-winter collectie van J Mendel uit 2012. Zacht ecru met een toefje (hopelijk fake) bont, oh yes girls you look gorge!


Foto's via © style.com.

Voor dit jaar voorzag vooral Isabel Marant een very snowy winter, want ook zij toonde heel wat all-white outfits op de Parijse modeweek. Die jas, die boots, dat warrige haar, gimme gimme gimmeeeeee!

"(To stay warm) always throw a fur coat over your white sweater and jeans" - dixit Miss Marant -


Foto's via © style.com.

Trouwens, ook de Olsen Twins vinden wit the way to go voor deze winter. Ik ben stiekem echt helemaal verliefd op de oversized truien van hun merk The Row. Die van Ashley (oh ja ik weet wie wie is) wil ik maar wat graag onder mijn kerstboom vinden dit jaar ... Fashion statement, much?

"Keep warm by pairing your white dress with boots and a big sweater" - gouden raad van Ashley Olsen -


Foto's via © style.com & olsensanonymous.

On the streets
Aahhh sweater weather, what's not to love? Als er 1 ding is in de hele wereld dat ik zelfs bijna even leuk vind als in bikini ronddartelen op een bloedheet strand (focus Lien, focus), dan is het wel thuiskomen en in de zetel ploffen met mijn meest zachte, gebreide trui, een comfy dekentje en een afhaal Starbucks-koffie in mijn hand. Joy!

Let wel op: wit in de winter staat niet gelijk aan spier-spierwit. Je kiest beter voor iets zachtere alternatieven als ecru en heel lichtgrijs. Je zou maar eens verward moeten worden met een fashionable sneeuwman zeker ... Eeeehk!
Persoonlijk ben ik niet zo'n superfan van het hele zwart-wit gebeuren, maar hey ... whatever floats your boat! Je volledig witte outfit geef je net iets meer cachet door er een strenge, zwarte blazer of een donkere skinny jeans over/onder te gooien. 


Witte schoenen zijn gewaagd, daar geef ik je helemaal gelijk in. Het is dus belangrijk wanneer je op jacht bent voor een wit paar nieuwe shoes, dat je goed let op de kwaliteit. Mooi kwaliteitsleer is een absolute must, dus spendeer liever wat meer aan je nieuwe paar. Trust me, the look you'll get is totally worth it!

Als witte schoenen toch niet helemaal jouw ding zijn, geen paniek: met beige exemplaren bereik je hetzelfde, maagdelijke resultaat. En ze zijn nog net een beetje beter bestand tegen regen en sneeuw, score!
Dus go ahead Belmodo lovers, trek vandaag maar al je mooiste wit aan. Maar beloof me dan wel 1 ding ... geen huidskleurige panty's alsjeblieft! Thank youuuuu.

Alle overige foto's via © Tumblr, Pinterest, vogue.com & The Sartorialist.

page loaded