Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Isabel Marant pour H&M: het interview

Door Michael op 14.11.2013

Sommigen onder jullie zijn ons constantly obsessing over de Isabel Marant pour H&M collectie onderhand mischien al lichtelijk beu. Geen zorgen ladies and gents: vandaag ben je ervan verlost, want nu ligt-ie ein-de-lijk in de rekken. Jiiiiiiiiehaaaaa!

En voor wie naar nog wat insider info hunkert, hebben wij nog meer goed nieuws. We hebben namelijk een interview voor je met Miss Marant herself, over de collectie naturellement.

Ook Isabel Marant zat op het puntje van haar stoel te wachten op de lanceringsdag, vertelt ze ons: “Na zes maanden hard werken komt de kleding binnenkort eindelijk echt in de winkels. Ik kijk er met spanning naar uit, vooral omdat het wereldwijd op hetzelfde moment gebeurt. De collectie bestaat uit echte kleding met een eigen attitude. Ik heb er erg veel energie in gestoken en hoop dat de klanten van H&M er net zo enthousiast over zijn als ik.”

Al voorziet ze op dat vlak nu ook weer niet zoveel problemen. "Meestal voel ik aan wat goed zal verkopen. Ik weet niet hoe, maar het komt altijd uit. Ik heb precies hetzelfde gevoel over deze collectie voor H&M", aldus Marant.

And we say she's probably right. Wie aanwezig was op onze Belmodo 5 years x Isabel Marant pour H&M party, zag het al: Isabel Marant ontwerpt voor iedereen. "Voor vrouwen in alle leeftijden - van jonge meisjes en hun moeders tot jonge oma’s - en nu, als première bij H&M, voor het 1st ook voor heren. Tot grote vreugde van mijn vrienden die me altijd gesmeekt hebben om herenkleding te ontwerpen", aldus Marant.

Over het ontwerpen van de collectie zegt ze nog het volgende: “Het hele project ging gepaard met enorm veel enthousiasme. Wat we gemeen hebben met het H&M-team is de pure passie voor mode. Het was een fantastische ervaring om uit mijn comfortzone te stappen en iets nieuws te proberen - in dit geval een compacte collectie die op grote schaal geproduceerd zou gaan worden voor een enorm publiek en voor een democratische prijs. Als designer die graag uitdagingen aangaat en kleding wil ontwerpen voor echte mensen die zij kunnen dragen in hun dagelijkse leven, kon ik me toch niets beters wensen?” En wij ook niet!

Alle praktische details over hoe jij je eigen Marant-stuk kan bemachtigen vind je op www.hm.com.

Met medewerking van Nimue Sturtewagen.

page loaded