Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

De kleurrijke FW2013 collectie van Björn Borg

Door Michael op 13.11.2013

Eerder kon je al lezen over de voorstelling van de nieuwe collectie op de London Fashion Week!

Voor zijn herfst -en wintercollectie liet hoofddesigner James Lee zich inspireren door de doedeltechniek van Spaans Schilder Joan Miro.

Doedeltechniek??? What's in a name???

Doedelen is een persoonlijke kunstvorm die het individu achter de tekening verraadt. Het is een methode waarbij je je gedachten de vrije loop laat gaan en creëert wat in je opkomt. Dit past perfect bij het thema van de collectie die in het teken staat van excentriciteit en individualiteit. De doedels van het ontwerpteam werden ingezet voor de prints van de undies.

Dit vertaalt zich in felle kleuren, speelse prints, kortom de ondergoedcollectie bestaat uit allemaal kleine kunstwerkjes. See for yourself!

De inspiratie voor de sportswear collectie werd gezocht bij College Dropouts. Als resultaat zien we ontwerpen met biker- en punkinvloeden.

De kleuren komen overeen met kleuren die we vaak in schooluniforms terug zien; marineblauw, bordeauxrood, donkergroen en dergelijke, maar elk stuk heeft een rebelse toets in zich.

Voor de vrouwenschoenencollectie combineerde het designteam futuristische elementen met rock and roll invloeden. De mannenschoenen kregen een tijdloos, elegant karakter mee.

Foto's © Björn Borg.

Met medewerking van Fran Labarque

page loaded