Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Meet Stéphanie Caulier, Mrs. ‘I Love Mr. Mittens’

Door Aline op 12.11.2013

Jonge creativo's die er volledig voor gaan? Belmodo loooooves them

Vandaag stellen we jullie voor aan Stéphanie Caulier (foto 1). Deze Antwerpse Lady verhuisde een 2-tal jaar geleden naar Australië mét haar Australisch lief en startte er haar eigen succesvolle knitting bussines op! 

In december keert ze terug naar haar hometown om er een I Love Mr. Mittens pop-up store open te houden van vrijdag 6 tot en met zaterdag 22 december 2012. 

Hoog tijd voor een Q&A met Mrs. 'I Love Mr. Mittens - heartworking knitwear'!

A Belgian lady living in Perth Australia, tell me more...

It's a love story... Ik heb mijn vriend Adam, een Australiër,  leren kennen in België waar hij de Red Lions (Belgisch nationaal mannen hockeyteam) coachte.

Toen we nog net geen jaar samen waren, kreeg hij een job in Perth aangeboden. De beslissing was niet moeilijk: ik ben onmiddellijk meeverhuisd. Adam coacht de nationale hockey dames van Australië en zij zijn gevestigd in Perth, aan de westkust. 

Hoe ben je gestart met I Love Mr. Mittens? 

ILMM is ontstaan in 2007 in New York toen ik in een knitting café naalden & wol kocht en zo mij 1ste sjaal maakte. Hierna maakte ik regelmatig breisels voor familie en vrienden.

Tot 2012 is ILMM altijd een project op de achtergrond geweest, maar toen we - Adam & ikzelf - in 2012 naar Australië verhuisden, beslistte ik al snel om er helemaal voor te gaan. Mijn allereerste retailer was de Antwerpse multibrand boetiek, Step by Step

Een schot in de roos & extra aanmoediging, want ik bestelde dadelijk 200kg katoen en maakte mijn allereerste volledige collectie. In Australië lanceerde ik het merk via Instagram - the power of social media - want in no time kreeg ik verschillende aanvragen voor mijn breiwerk.

Begin 2013 heb ik in Sydney de 1ste I Love Mr Mittens lookbook geshoot en kreeg opnieuw enkele retailers bij in Australië & België. Eind 2012 richtte ik ook de ILMM webshop op die wereldwijd verzendt!


Wie is Mr. Mittens?

Om heel eerlijk te zijn is de naam een uit de hand gelopen grapje. Maar ik ben er eigenlijk heel blij mee: iedereen vindt het een originele naam en het zou maar vreemd zijn om hem nu nog te veranderen!

Hoe ziet I Love Mr .Mittens de toekomst?

Het plan is om ILMM rustig laten groeien. De zomercollectie 2014 komt er nu aan en in elke nieuwe collectie kruipen gigantisch veel uren!

Verder vind ik het zeer belangrijk om een heel internationaal publiek aan te trekken: de winters in Australië zijn kort, dus het is belangrijk het hele jaar door te kunnen blijven verkopen.

Momenteel verkoop ik o.a. Rusland, Japan, USA en Europa via de ILMM webshop. Volgend jaar komen er ook een aantal verkooppunten bij in Australië en hopelijk kan ILMM ook de rest van de wereld charmeren en verovereren en kunnen er nog retailpunten bij komen!

Wat zijn de ILMM waarden? Gebruik je speciale soorten van wol? Hoe gaat het proces in zijn werk? 

Alle huidige ILMM collecties zijn gemaakt met 100% Pima katoen en 100% chunky wool. De kleuren worden gekozen aan de hand van Pantone kleuren waaiers, aangezien ik er van hou om mijn eigen kleuren op te maken. 

De volledige collecties van mutsen & beanies tot sjaals tot sweaters & cardigans worden lokaal en met de hand gemaakt door mezelf en 15 dames. Ik ben graag nauw betrokken bij de productie en bezoek alle dames wekelijks. Kwaliteit & uitvoering zijn uiterst belangrijk voor mij en dus is het noodzakelijk om het proces van dichtbij te volgen. 

Het leven in Australië is erg duur, als er dametjes zijn die zich na jaren opnieuw health insurance kunnen veroorloven of andere zaken omdat ze voor mij breien, dan ben ik blij dat ik de volledige productie lokaal kan houden. 

Je werkt al met wol & katoen, plannen om het gamma uit te breiden? Of nog andere special plans? We'd love to know ... 

Met knitwear zijn er zo oneindig veel mogelijkheden en verschillende mooie materialen om mee te werken!

Momenteel ben ik druk bezig met de zomercollectie van 2015 in katoen die wordt voorgesteld in april 2014 hier in Australië.  Sinds ik heb getekend bij een groot PR bureau in Sydney is er veel veranderd: er zijn enkele leuke projecten op komst, maar dan mag ik nu - helaas - nog niets over vertellen ... Spannend!

Homesick?

Het 1ste jaar in Australië miste ik Antwerpen ontzettend, gelukkig reizen we wel vaak terug! In december kom ik ook een kleine maand terug met de ILMM pop-up store in Antwerpen, IEDEREEN WELKOM trouwens!

De kwaliteit van leven is veel hoger in Australië dan in België: het mooie weer, de prachtige natuur, eindeloze stranden & veel ruimte zorgen ervoor dat iedereen steeds vriendelijk & goedgezind is. Wanneer ik nu terug ben in België valt het me toch erg op dat mensen heel anders door het leven gaan ...

Het zal een beetje van Adam zijn werk afhangen of we ooit teruggaan, maar ik ben momenteel gelukkig in Australië en zou graag blijven, al gaat mijn voorkeur wel uit naar Sydney ...

I Love Mr. Mittens popt-up van vrijdag 6 december tot en met zaterdag 21 december 2013. 

Place to be: Kronenburgstraat 90, 2000 Antwerpen

Openingsuren: van woensdag tot en met zondag van 10:30 tot 18:30

Kan je niet wachten tot dan na het zien van al deze mooie ILMM lookbook beelden? No problemo: laat je al maar eens goed gaan op de ILMM webshop!

Vergeet niet om de Instagram van I Love Mr. Mittens te volgen & de Facebookpagina te liken, instant wool inspiration gegarandeerd!

page loaded