Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

G-Star Women Store opent in Gent

Door Koen op 06.11.2013

Onlangs opende G-Star RAW in Gent een nieuwe winkel. En niet zomaar eentje. De winkel past in het splinternieuwe concept van G-Star: G-Star Women, denimboetieks met enkel de vrouwencollectie, die speciaal de nadruk wil leggen op het female denim craftsmanship waar het merk zoveel belang aan hecht. Het is dan ook nog maar de 2de Women-winkel in de hele wereld - de eerste kan je natuurlijk vinden in hometown Amsterdam.

Belmodo was aanwezig bij de feestelijke opening, mocht een praatje slaan met de head designer van de vrouwencollectie, en kon - nadat het pand op onnavolgbare wijze was 'uitgepakt' door Delfine Bafort - eens rondneuzen in de nieuwe store ...


Laat het allereerst duidelijk zijn: dames die graag shoppen in Gent hebben een nieuw adres om toe te voegen aan hun gebruikelijke winkelronde. De nieuwe G-star store ziet er ongeveer even geweldig uit als de nieuwe collectie, die je hier dan ook zowat integraal kan vinden. Voor de lancering van het nieuwe concept werd er goed gekeken naar wat vrouwen belangrijk vinden bij het shoppen, en dat merk je. Alle details zitten goed, van strategisch geplaatste spiegels in de winkel tot zacht tapijt en kamerjassen (echt waar, genius!) in de paskamers. You'll love to shop here. 

Verder is het personeel helemaal thuis in de ins en outs van denim, en kunnen ze dus gegarandeerd het perfecte model voor je uit de uitgebreide collectie fits en kleuren halen.

Maar wie is het brein achter de very covetable jeans van het merk? Lees snel verder voor ons interview met designers Rebekka Bach en Paulina Seropian!


Denim talks!


Designers Paulina en Rebekka met cool girl Delfine Bafort.

Wat was jullie grootste inspiratiebron bij het ontwerpen van deze collectie?

Rebekka: "Voor de FW2013 collectie wilden we vooral nieuwe silhouetten gebruiken. We wilden spelen met contrasten, verschillende fits. Daarom zie je in de collectie zowel heel stoere stukken, zoals de parka's, en stukken geïnspireerd door klassieke mannenkleding, zoals strakke colberts en een wit hemd met strikdas. Die combineren we met sophisticated vrouwelijke stuks, zoals de superstrakke skinny of een zijden blouse. Verder blijven we trouw aan het DNA van G-Star: we zoeken naar de perfecte fit met wat wij 3D denim noemen."

Paulina: "Een van de belangrijkste opdrachten bij het ontwerpen is voor ons dat we in 3D blijven denken, dat we blijven experimenteren. Een jeans mag er niet alleen goed uitzien op papier: hij moet iets doen voor de vrouw die hem draagt. Daarom vind ik het vakmanschap waar we bij G-Star zoveel belang aan hechten ook zo essentiëel. We noemen onszelf ook liever product engineers dan fashion designers. Obsession with detail is voor ons heel belangrijk!"

Kan je iets meer vertellen over de intense blauwe kleur die je in heel de collectie gebruikt hebt?

R: "Wij noemen het RAW Mazarine. Het is een extra diepe, donkere kleur die je krijgt door in de beide weefrichtingen van de jeansstof een blauwgeverfde draad te gebruiken. Bij standaard denim is enkel de bovenste draad blauw gekleurd; de onderste is wit. Daardoor kan je ook werken met verschillende soorten washings. Ons RAW Mazarine is geïnspireerd door een stof die Toile de Chine genoemd werd."

P: "Toile de Chine was eigenlijk een vroegere vorm van jeans, in Amerika ten tijde van de Gold Rush, toen het nog echt een worker's fabric was. Maar kleurstof was duur, dus begon men na een tijdje door te krijgen dat het goedkoper was om enkel het bovenste weefsel met gekleurde draden te maken. We grijpen dus terug naar jeans-geschiedenis!"

Wat zijn jullie favoriete stukken uit de collectie?

R: De Jeg Skinny. Het is een beetje een voorspelbaar antwoord - het is zowat het kroonstuk van de collectie - maar de Jeg staat voor een goede reden in de spotlight. Hij is gemaakt van een speciaal door ons ontwikkelde stof, die niet alleen veel meer stretch heeft dan de meeste skinny jeans - waardoor hij perfect aanpast en je benen optisch verlengd en gelift worden - maar ook veel beter zijn vorm blijft behouden. Hij heeft een recovery van 95% en begint dus niet te slobberen. It makes your bum look amazing!"

P: "De Jeg is zo'n beetje iedereen's favoriet, maar om terug te grijpen naar de contrasten: als Rebekka de Jeg kiest, kies ik de oversized Polar XL Jacket. Die is stoer, best wel een statement piece, maar ook heel draagbaar en vrouwelijk."

Wat maakt G-Star uniek, vergeleken met alle andere jeansmerken?

R: "We hebben een erg uitgebreide collectie; het is niet alleen maar denim. Verder zien we onze ontwerpen bijna als kunstobjecten of bouwwerken. Elk detail moet kloppen. Zo hebben we bijvoorbeeld een secret weapon: de plaatsing van de achterzakken. Daar hebben we een minutieuze, wiskundige methode voor uitgedokterd, zodat ze altijd zo geplaatst zijn dat ze een liftend effect hebben."

P: "We vertrekken ook van een iets ander standpunt dan de meeste andere merken. Veel denim brands zien jeans nog steeds als een per definitie casual item. Zij grijpen terug naar de all American denim. Onze stijl is toch meer sophisticated en gekleed."

Hoe zou je de G-Star vrouw omschrijven?

R: "Ik zou zeggen: zelfverzekerd, want in de perfecte jeans ben je op je gemak. Stoer, maar ook helemaal vrouwelijk. We geven trouwens niet om leeftijd. We ontwerpen niet om trendy te zijn, maar eerder om een tijdloze, moderne stijl te creëren. Om een voorbeeld te geven: we zijn erg blij met Delfine Bafort als ambassadrice voor deze winkel. Ze heeft een soort effortless cool die we perfect bij onze stijl vinden passen."

P: "Veel celebrities dragen onze ontwerpen ook, mensen met een heel eigen stijl, zoals
Gwen Stefani. Dat vinden we wel een compliment."

R: "Maar we vinden het minstens even belangrijk dat gewone vrouwen G-Star dragen. Ik vind het grootste compliment nog altijd wanneer ik een vrouw op een markt in Amsterdam in één van m'n ontwerpen zie rondlopen. Dat is uiteindelijk waar het om gaat."

Foto's © G-Star.

Met medewerking van Noémie Six.

page loaded