Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

The Carin Wester effect

Door Tiany op 27.10.2013

Red alert! Red Alert! Belmodo spotte brand new ontwerptalent - ’t is te zeggen, eigenlijk heeft Carin Wester al best een tijdje haar eigen label, maar het is wel pas recent dat de Zweedse ook in onze contreien furore maakt. Hoewel ze momenteel nog niet te koop is in België - vrees niet, daar komt snel verandering in - spotten wij al enkele early adopters in haar stoere bombers en jurkjes met animal tail print.

Maar vooraleer we onze lofzang afsteken over haar übercoole collectie, 1st een woordje uitleg bij Wester’s cv. In 1998 studeerde ze af aan de Beckmans College of Design in Stockholm en ging daarna aan de slag bij Paul & Friends, waar ze het ontwerp van de vrouwencollectie voor haar rekening nam, tot ze in 2003 haar eigen merk lanceerde.

Sindsdien won Carin Wester Elle’s nieuwkomer van het jaar 2004 en werd ze genomineerd voor verschillende prijzen, waaronder Ernst & Young’s Entrepreneur of the year in 2008.

Waarom we zo dol zijn op Westers ontwerpen? Dat behoeft weinig uitleg, don't ya think? Prachtige knitted dresses, wijde lederen broeken, een uitgebreid gamma aan bomberjasjes, eigenzinnige laarzen, ...

En dat alles overgoten met dat heerlijke Scandinavische sausje van understated chic en clean lines: wij gaan er spontaan van kwijlen! The Carin Wester effect, noemen ze dat dan.

Carin Wester shoppen kan nu al online, en vanaf de lente van 2014 ook bij Damoy in Antwerpen en Village Verve in Brussel.

Foto's © Carin Wester.

Met medewerking van Nimue Sturtewagen.

page loaded