Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Bernard Gavilan voor RecréArt

Door Michael op 17.10.2013

Bernard Gavilan staat, naast modeontwerper en stylist, best bekend als King of vintage. Niet alleen heeft de uitgeweken Brusselaar een vintage shop in Gent, ook zet hij al jaar en dag de annual modewedstrijd Customisez-Moi op poten. Dat doet hij uiteraard niet alleen, maar in samenwerking met verschillende partners, waaronder RecréArt, een Brusselse winkel/confectieatelier dat tweedehandskledij een nieuw leven schenkt.

Na een ondertussen al 7 jaar durende succesvolle samenwerking besloten beide partners een stapje verder te gaan. Enter: een capsulecollectie van Bernard Gavilan voor RecréArt, gebaseerd op enkele stukken waarmee de designer zich begin jaren ’90 op de kaart zette.

Zonder scrupules haalde Gavilan basisstukken uit elkaar, om ze volledig anders weer in elkaar te zetten. Broeken worden hippierokken, T-shirts en sweaters met logo's van Adidas, Reebok of Nike worden overladen met pailletten en mannenkostuums en vestjes krijgen een bontkraag.

De capsulecollectie is sinds begin deze maand te koop in het sociale winkelatelier RecréArt, dat ook de opbrengsten van deze collectie krijgt.

Met medewerking van Nimue Sturtewagen.

page loaded