Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Emmanuelle Lebas wint Knack Weekend Fashion Award 2013

Door Angelique op 15.10.2013

De springplank voor de designers van morgen

.... dat is Knack Weekend Fashion Award in een notendop. Dit jaar vierde ze hun 10de verjaardag en wij zaten op de eerste rij! Knack Weekend & Le Vif selecteerden voor dit modefeest 8 jonge ontwerpers uit de meest prestigieuze modeacademies van Europa. Zij daagden elkaar uit tijdens dé fashion avond van het jaar!

Eerst en vooral felicitaties aan alle kandidaten! Ongetwijfeld horen we in de toekomst meer van deze nieuwe talenten in the exciting world of fashion! We maakten kennis met de collecties van Mattia Van Severen en Wim Bruynooghe afgestudeerden van de Antwerpse modeacademie. Emmanuelle Lebas en Anaïs Lalu vertegenwoordigden La Cambre mode(s) met hun ontwerpen. Ook Nederland was aanwezig met jonge designers Roos van Woudenberg en Stéphanie Baechler die dit jaar afstudeerden aan de ArtEZ Hogeschool voor de kunsten in Arnhem. En uiteraard was ook London College of Fashion's finest aanwezig. Zo zagen we Jaimee McKenna en Jessica Fawcett aan het werk. Maar, jammer genoeg, kon er maar 1 de felbegeerde prijs in de wacht slepen. Na een zware deliberatie door de jury werd de uitslag bekend gemaakt. - Tromgeroffel –


De jury en Emmanuelle die haar prijs in ontvangst neemt.

Congratz, Emmanuelle Lebas! De 24-jarige ging met de Weekend Fashion Award 2013 naar huis én met maar liefst € 10.000,- , yiehaaa! De jonge ontwerpster werd gekozen omwille van haar prachtige ontwerpen die creatief én tegelijkertijd draagbaar zijn. We couldn't agree more ... Ook van ons, Belmodo, een dikke proficiat met je prachtige collectie en overwinning!

Emmanuelle studeerde dit jaar af aan de ENSAV, La Cambre mode(s). Eerder was zij de winnares van de Codefrisko/Pure-prijs in 2012. Dit is een talent dat we in de gaten moeten houden, want iets zegt ons dat haar succesverhaal nog wordt vervolgd ...


Collectie van Emmanuelle Lebas.

We zagen dat de ontwerpen van de overige kandidaten ook van hoogstaand niveau waren! Wat we niet anders hadden verwacht want alleen de crème de la crème dingt mee naar deze award. De Londense Jaimee McKenna streeft met haar ontwerpen naar een indruk van moeiteloosheid. Jessica Faweett presenteerde haar berekende ontwerpen waar ze transparantie als speelse twist aan toe voegt. 


Ontwerpen van Jaimee McKenna & Jessica Faweett.

Mattia Van Severen zijn collectie was vooral een grafische collectie met de passende naam 'Play Time'. De geslaagde silhouetten van de collectie 'Lena' kwamen van ontwerper Wim Bruynooghe.


Ontwerpen van Mattia Van Severen & Wim Bruynooghe.

1 van onze favoriete stukken op de catwalk kwam van ontwerpster Anaïs Lalu! Haar creaties ondergingen veel invloeden en zo krijg je het 'onverzoenbare, verzoend'. En dat straalde haar collectie uit, we loved it! Ook van Stéphanie Baechler haar designs waren we onder de indruk. Haar collectie is zeer kunstzinnig en inspirerend.


Ontwerpen van Anaïs Lalu & Stéphanie Baecher.

Roos van Woudenberg haar ontwerpen hadden een vleugje humor en zaten vol van vrolijke experimenten.

Weekend Fashion Award's 10de verjaardag was extra feestelijk! Het walking dinner werd verzorgd door niemand minder dan topchef Kwinten de Paepe van gastronomisch restaurant Trente uit Leuven. De catwalk was opgemaakt als een galerie waarbij de modellen langs open schilderijen passeerden en voor elke opening poseerden. Daarna kwamen de modellen allemaal samen langs de hoofdcatwalk waar wij de hele collectie met grote ogen bewonderen. De heuse catwalk was in handen van de bekende Belgische modeontwerper Jean-Paul Lespagnard samen met Profist zorgden ze voor deze onvergetelijke visuele impressie. Check Knack Weekend voor een full report!© Attitude.

Belmodo kijkt al uit naar de volgende editie! We adore dit soort events, Knack Weekend Fashion Award is werkelijk voor alle fashion addicts van amateurs tot professionals dus Belmodo lovers, we will see you next year?

Foto's © Attitude & © Catwalkpictures

page loaded