Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Jong talent Eudon Choi voor River Island

Door Koen op 13.10.2013

Jonge designers nieuwe kansen bieden, dat doet kledingketen River Island via het Design Forum, a.k.a. een intitiatief waarbij ze elk seizoen een opkomend talent uitnodigen om een capsulecollectie voor hen te tekenen.

Dit seizoen viel de eer te beurt aan Eudon Choi, een London based ontwerper met Koreaanse roots. Net als zijn voorgangers Julian J. Smith, William Tempest en Georgia Hardinge slaagde hij erin een ijzersterke capsulecollectie neer te zetten.

Niet geheel verwonderlijk, als je zijn cv bekijkt. De designer - die tussen haakjes in 2012 door Vogue UK werd uitgeroepen tot 'One to watch' - deed al enkele jaren ervaring op achter de schermen bij andere modehuizen, en heeft bovendien sinds 2009 zijn eigen succesvolle label. Onder andere Jessie J, Ellie Goulding en Rita Ora werden al in z'n designs gespot.

“Voor een opkomende ontwerper is de mogelijkheid om samen te werken met een groot highstreetmerk een ongelofelijke ervaring. Mijn belangrijkste collecties zijn verkrijgbaar in chique boetieks en ik hou van het idee dat iedereen in Groot-Brittannië deze collectie zal kunnen kopen” - aldus Eudon Choi -

Voor de 15-delige collectie die hij ontwierp voor River Island, liet de man zich inspireren door de legendarische fotoshoot 'Wild at heart' van Peter Lindbergh die in 1991 in Vogue verscheen. Onder andere Linda Evangelista, Helena Christensen, Cindy Crawford, Claudia Shiffer en Naomi Campbell - zowat alle nineties topmodellen, dus - rijden in deze editorial rond op stoere motors, met bijbehorende petten en bikerjasjes, naturally.

Ondanks de budgetvriendelijkheid van deze collectie, ogen de stuks - dankzij goed gekozen materialen en gestroomlijnde vormen - toch erg luxueus, en laat dat nu net zijn hoe wij het graag hebben!

De collectie werd gelanceerd op dinsdag 15 september - tijdens de London Fashion Week – en dat via een kort filmpje tijdens Fash/On Film, een initiatief van de British Fashion Council en River Island dat modeontwerpers en filmmakers wil stimuleren om samen te werken. Bekijk het hieronder!

De collectie is in België helaas enkel online te verkrijgen. Prijzen variëren tussen £ 30,- en £ 250,-.

Foto's © River Island.

Met medewerking van Nimue Sturtewagen.

page loaded