Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Maison des histoires stelt nieuwe collectie voor

Door Michael op 10.10.2013

Al wie verzot is op mode, fotografie, illustratie en design - aren’t we all? - wordt aangeraden zich tussen vrijdag 11 oktober en zondag 13 oktober richting Leuven te reppen, want Maison des histoires stelt er haar 2de collectie voor in het OPEK (Openbaar Entrepot voor de Kunsten).

Voor wie nog niet bekend is met dit fabulous designcollectief: Maison des histoires werd opgericht in 2011 en gaat tweejaarlijks aan de slag met een wisselende groep van ontwerpers. Samen werken ze rond een bestaand verhaal of literair werk - vorig jaar ‘De geheime tuin’, nu ‘On the road’ - dat tot ieders verbeelding spreekt, met een collectie van kleding, juwelen, illustratie- en designartikelen tot gevolg.

‘On the road’ van Jack Kerouac staat bekend als het lijfboek van de opstandige Beatnikgeneratie uit de jaren ’50 en ’60 en gaat over Sal Paradise, een jongeman die leeft al roadtrippend door de Verenigde Staten.

Onderweg-zijn staat dan ook centraal in de collectie die Celine Adam, Evita Appendin, Inge Lauwers, Jo Loozen, Lisanne Valgaerts, Femke Van Hellemont, Laura Van Neygen, Marie Van Praag, Lalynn Wadera en Waldorf Claw zullen voorstellen. In een decor van oude caravans, shabby aanhangwagens, en eigen constructies uit karton en multiplex kan je hun creaties bewonderen.

Even benieuwd als ons? Ga dan vrijdag 11 oktober vanaf 19:30, zaterdag 12 oktober van 13:00 tot 19:00 of zondag 13 oktober van 10:00 tot 18:00 naar het OPEK, Vaartkom 4, 3000 Leuven.

Foto's © Lisanne Valgaerts.

Met medewerking van Nimue Sturtewagen.

page loaded