Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Sofia Coppola ontwerpt voor Vuitton

Door Kim op 04.10.2013

Dat Sofia Coppola en Marc Jacobs, ondertussen ex-designer voor Louis Vuittonbest fashion friends zijn, wist je misschien al langer dan vandaag. Het duo wordt meer dan eens samen gespot op events en durft ook al eens hun outfit op elkaar afstemmen. Echte fashion liefde, met andere woorden! Naast beste vriendin beschouwt Marc Sofia ook als zijn muze.


Foto © ILFN

In 2008 ontwierp Coppola al mee aan de SC Louis Vuitton collectie, en die samenwerking lijkt zich in stijgende lijn verder te zetten.


Foto © Luxuo

Voor de laatste resort collectie van Vuitton stak Coppola namelijk een creatief handje toe. Nadat ze enkele wijzigingen had aangevraagd voor de Vuitton-kledingstukken die ze droeg naar events, vroeg Julie de Libran - studio design director voor de resort collecties - haar prompt om officieel mee te werken. Hoewel Coppola geen ambitie heeft om haar eigen collectie te ontwerpen, kan ze zich wel vinden in een meer adviserende functie. Zo zegt ze tegen WWD:

“I don’t have the patience and the years you would need to really study and learn about all of this. It’s like doing a film when I work with experts in each field. They all have the knowledge about that and then I can just say what I have in mind.”


Foto © Just Jared

page loaded