Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Van Parijs naar Phnom Pen met Krama Heritage

Door Michael op 03.10.2013

Een merk dat ecologisch en stylish is, op een positieve manier geproduceerd wordt, een cultureel icoon fashionable wil maken én een goed doel steunt, daar kunnen we geen nee tegen zeggen! Enter Krama Heritage: Cambodiaanse sjaals meet Parisian chic.

De Krama is al tijdenlang de traditionele sjaal van de Khmer in Cambodia: als hoofddeksel, zonnebescherming, baby-draagzak, handdoek of zelfs martial arts-hulpmiddel, je ziet ze overal. De oprichters van Krama Heritage reisden naar Cambodia, werden verliefd op het land, en wilden hun steentje bijdragen. Daarom richtten ze een weefatelier op in Phnom Pen, gerund door de lokale artisans. Het doel: fair werk creëren ter plaatse, het Khmer-icoon introduceren bij de Parijse modescene en een project voor onderwijs in Cambodia ondersteunen.

Mission accomplished, zeggen wij. De unisex sjaals zien er geweldig uit en zijn een bescheiden hype: de Krama Heirs community groeit gestaag. En voor elke verkochte sjaal gaat er € 3,- naar Pour un sourire d'enfant, een NGO die elk jaar meer dan 6000 kinderen in Phnom Pen een opleiding geeft. Mode die de wereld een beetje beter maakt: awesome!


Foto's © Krama Heritage.

Met medewerking van Noémie Six.

page loaded