Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Belmodo sprak met Alice Temperley

Door Tiany op 30.09.2013

Alice Temperley en JBC? Het lijkt wel love story. De 2 zijn immers, na een succesvolle herfstcollectie in 2012, al toe aan hun 2de collab. Wij zijn er alleszins niet rouwig om: voor het scoren van jurkjes van Temperley - die ook princess Kate tot haar fan base mag rekenen - aan een zachte prijs, you can call us anytime. En het leukste van al? Wij mochten Miss Temperley zelf uithoren over de collectie!

In je collectie voor eigen merk Temperley London zagen we afgelopen London Fashion Week veel luxueuze stoffen en exclusieve vormen, als avondjurken in roze zijde en kant met bloemenmotief. Voor je collectie met JBC moet je dan toch even een andere bril opzetten, niet?

Inderdaad, voor Temperley London focus ik op fantasiejurkjen, gelegenheidskledij en stukken waarin je investeert. De stoffen komen van over de hele wereld en zijn vaak met de hand gedecoreerd en versierd. Een artisanaal proces waar weken en weken tijd inkruipt. Bij JBC is zoiets uiteraard niet mogelijk. Daar concentreer ik me dan ook op kledij die wel mooi is, maar ook geschikt is om mee te gaan werken of de kinderen naar school te brengen. Het heel erg leuk om eens voor een ander publiek te kunnen ontwerpen.

Hoe ben je erin geslaagd beide - praktisch en mooi - te combineren?

Door te focussen op de essentials en te werken vanuit dezelfde esthetiek die ik altijd hanteer: effortless & feminine. Ik wilde voor deze collectie stukken creëren die je snel kon aantrekken en waarin je je meteen goed voelt. Een goed passende broek, een klassieke jas, een basic hemd en mooie trui.

Klopt het dat je je hebt laten inspireren door de tv-serie Mad Men?

Ja, ik ben verzot op Mad Men. De sfeer, de karakters, de kostuums, …

Had je nog andere bronnen van inspiratie?

Oh ja, ik vind overal inspiratie, zowel tijdens het reizen als in interieurs, oude Hollywoodfilms of in mijn boekencollectie. Daarom verzamel ik constant allerlei dingen en probeer ik zoveel mogelijk op te slaan in mijn hoofd. Mijn brein draait op dat vlak echt veel overuren!

In de collectie zitten zowel vrouwelijke bloemenprints als strakke zwart-wit silhouetten. Mix je de 2 graag door elkaar?

Jazeker. Monochrome looks behoren tot mijn handelsmerk en het creëren van prints is 1 van mijn passies - en bovendien ook waar ik oorspronkelijk voor ben opgeleid.

Vond je het leuk om ook kledij voor kids te ontwerpen?

Natuurlijk, aan kledij hangen we herinneringen vast en ik hoop dat veel kleine meisjes dat ook bij mijn stukken zullen doen. Ik wilde gemakkelijke en speelse kleren waar kinderen plezier in kunnen maken.

Wat is je persoonlijke favoriet van de collectie?

De broek met bloemenprint, perfect met een wit hemd.

Wij kijken alvast uit naar Alice Temperley's favoriete stuk op de Belmodo x Alice Tempeley for JBC shopping night deze woensdag! En dat Tiany fan is, kon je al lezen in het Belmodo artikel "Whinter White"...

page loaded