Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

De comeback van de poor boy sweater

Door Tiany op 12.09.2013

De poor boy sweater, een stukje geribbelde knitwear dat, zoals de naam verklapt, geïnspireerd werd op de favoriete tenue van arme krantenjongens, maakt dit seizoen een heuse comeback. Zowel Yves Saint Laurent als Pierre Cardin hadden er in de jaren ’60 een eigen versie van, maar degene die het nauw aansluitende truitje voor het 1st in de fashion crowd introduceerde was Sonia Rykiel.

Zij ontwierp het in 1ste instantie voor zichzelf, maar het korte truitje met lange mouwen werd ook een hit onder andere fashionista’s als Twiggy, omdat het hun vrouwelijke vormen - of in Twiggy's geval net het gebrek daaraan - zo goed deed uitkomen.

Het is dan ook maar juist dat net Rykiels label dit iconische stuk nu nieuw leven inblaast. De huidige creatieve directeur bij Sonia Rykiel, Alberto Da Conceiçao, doet dat met behulp van een stevige dosis kleur, graphic patterns, bloemen, veertjes en heel veel fluff! Of we’m leuk vinden? Oh yes!

Welke is jouw favoriet?

Foto's © Sonia Rykiel.

Met medewerking van Nimue Sturtewagen.

page loaded