Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Plastic fantastic with Domenico Cioffi

Door Loes op 03.09.2013

De winter is in aantocht. Meeeeh! Het liefst blijf ik nog een beetje in de ontkenningsfase, genaamd de nazomer. Maar als zelfs die op zijn einde loopt, is er geen ontsnappen meer aan. Gelukkig is er ook een goede kant aan dit verhaal. De prachtige collecties die we in januari al te zien kregen op de catwalk, kunnen we nu eindelijk daadwerkelijk gaan dragen. 3 x hooray!

Hoog op mijn wish list staan de collectiestukken van Domenico Cioffi. Deze Italiaanse ontwerper trekt steevast naar Amsterdam om daar tussen het experimenteel geweld zijn collectie te tonen. Buiten zijn naam zou je niet vermoeden dat deze designer van Italiaanse afkomst is. Geen looks à la Donatella Versace. Domenico gaat voor grafisch en minimalistisch.

En dit mag gezien worden! Black, white and a touch of turquoise. Een grafisch lijnenspel met cleane cuts. De silhouetten van Domenico zijn architecturaal van vorm. De designer heeft zich geïnspireerd op de karakters uit de sci-fi film Tron. Deze inspiratie heeft hij uitgepuurd tot een vrouwelijke en vooral draagbare collectie.

Ondanks dat de collectie zeer wearable is, zitten er toch echte eye catchers tussen. Deze zijn gemaakt van 3D plastic. Dit materiaal heeft een hallucinant effect en geeft extra diepte.

Domenico Cioffi houdt ervan om street elementen te verwerken in zijn vrouwelijke silhouetten. Zo heeft hij 3 verschillende caps gecombineerd met jurken en hoge hakken (met kousjes!). De zwarte pet met pompon staat uiteraard op nummer 1. Cuteness all over the place!

Pssst, toch nog niet klaar voor de winter? Op de website van Domenico Cioffi kan je al een preview bekijken van volgende zomer. Nog niet overtuigd? Misschien wel bij de woorden ‘pink fur, unicorns en pastels’. Damn, misschien toch maar de winter overslaan? wink 

Pictures: © Domenico Cioffi 

page loaded