Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Salvatore Ferragamo x Rush

Door Koen op 01.09.2013

Designers die samenwerken met Hollywood movies zijn altijd een wervelend succes. Het bekende fashion label Salvatore Ferragamo ontwierp een deel van de kostuums voor de nieuwe film Rush, die je vanaf vrijdag 13 september in de bios kan gaan kijken. 

Rush is gebaseerd op een waargebeurd verhaal uit 1976, wat een symbolisch jaar was voor de autosport. Halverwege de seventies was er een enorme rivaliteit tussen Formule-1 concurrenten Nikki Lauda (on screen als Daniel Brühl) en James Hunt (gespeeld door Chris Hemsworth). De kledij die Nikki Lauda en zijn vrouw Marlene in de film dragen, werd speciaal voor hen door Ferragamo ontworpen. 

De garderobe voor het personage van Nikki Lauda werd gekozen op basis van zijn personality. Zijn uitzonderlijke vastberadenheid, zijn perfectionisme en het feit dat hij nooit niets aan het toeval overlaat,... Het werd allemaal verwerkt in zijn movie outfits. Massimilliano Giornetti, creatief directeur bij het merk, heeft daarom gekozen voor exclusieve materialen en een scherpe snit. Je ziet'm o.a. on screen cruisen in een goed getailleerde kostuumjas en een kort suède jasje boven een casual jeansbroek. 

Met medewerking van Svea Vermeersch.

page loaded