Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Summer trend: Collage

Door Angelique op 22.08.2013

Nog welgeteld 10 dagen en de meteorlogische zomer is alweer ten einde *snik*. Maar no worry, met de hete temperaturen die we gehad hebben rekenen we natuurlijk ook nog op een zwoele nazomer. Zwoel is net wat je de voorbije zomertrend collage niet kan noemen.

Knallen en opvallen omschrijven this thing nog meer én beter. Belmodo verklapt je met plezier hoe je deze dagen perfect on summer trend kan flaneren door de straten. Inspireren en some tips & tricks over hoe je in the zone blijft. Combineren en een knappe collage vormen. Yiehaa!


Foto's © Fashiongonerogue

Makkelijk kan je deze trend niet noemen. Maar de trend collage oftewel patchwork zie je overal. Deze trend zagen we terug bij o.a. Alexander McQueen, Fendi en Proenza Schoeler. Maar waarvoor staat deze trend precies? Collage betekent zoveel als een mengelmoes van prints, kleuren en stoffen. Je kan alles dragen als afzonderlijke stukken, maar volgens de trend bevat 1 stuk een combinatie van verschillende structuren en texturen.


V.l.n.r. Fendi, Alexander McQueen & Proenza Schoeler

Het moeilijke aan deze trend is dat 1 stuk zodanig veel elementen bevat dat de rest van de outfit simpel moet blijven. Zorg er dus voor dat je collagestuk het middelpunt van de belangstelling vormt. De collagetrend ziet er gewoon uit alsof alles in elkaar is gestoken door wat knip- en plakwerk. Op een vreemde manier lijkt alsof alles niet bij elkaar lijkt te passen, maar toch zijn outfits die de collagetrend volgen geen faux pas.


Foto's © Fashiongonerogue

Een groot deel van de fashion people waagt zich aan deze trend en dat werkt, want ze zien er stuk voor stuk goed uit.


Foto's © Koo.im, WWD, Tatler.ru & Carolines Mode

Om de collagetrend te volgen moet je een beetje een waaghals zijn, maar als je interesse hebt, kan je eventueel voor volgende stukken gaan om je look te creëren.


V.l.n.r. Free People (via Urban Outfitters), Zara & Mango


V.l.n.r. Mango, Forever21 & River Island

Mix 'n match op z'n best doe je met de collagetrend. Ga je ook voor deze trend of kies je liever voor eenvoud? Let us know!

Met medewerking van Michael Chin.

page loaded