Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

FW2013: De wereld volgens Chanel!

Door Tiany op 18.08.2013

Kaiser Karl does it again. De wintercollectie van 2013 ligt in september in de Chanel Boutiques en het zijn weer 1 voor 1 gorgeous clothes. Voor wie niet verder raakt dan de etalage geven we hier wat moois om naar te kijken én tonen we de trends voor komend seizoen.

Welcome to planeet Chanel. Het decor van de show was, naar goede gewoonte, adembenemend. In het midden van de runway stond een gigantische wereldbol, met daarop alle verkooppunten van het merk aangeduid met bright shining lights. Dit jaar vieren we namelijk de 100ste verjaardag van Coco Chanel's 1ste boutique. Coco zou nu de gelukkigste vrouw op aarde geweest zijn, want er zijn maar liefst 300 flagship stores ter wereld. Het prachtig stuk(je) decoratie staat er als symbool voor de 'world domination' van het couture label. Ook verwijst het naar de inspiratie achter de winterlijn, het zijn namelijk allemaal stuks die er altijd modern uitzien en relevant zijn, no matter the time zone

"This is a collection based on make believe, you don't have to know what it is to make it beautiful." - dixit Mister Lagerfeld. -

De modellen paradeerden in overknee, chained lederen boots met een zware, maar kleine hak. In de lijn zit natuurlijk weer de double breasted coat, maar met glitterende lovertjes als hedendaags detail.

It's all about movement. Chanel speelde ook met geografische vormen en strakkere lijnen, want we zagen verschillende jassen die langs voor kort waren met vanachter een langer stuk. De mouwen van de vesten waren zeer volumineus en hadden steeds een accent aan de taille. Het viel op dat er een duidelijk korter silhouet is dan vorig seizoen, zoals kortere A-lijn jurkjes en lederen plooirokjes. Opvallend waren de mutsen, die leken op een soort van retro page kapsel in felle kleurtjes.

Ook kwam het merk met zijn eigen versie van de military coat, met donkere kleuren en een opstaande kraag. Vernieuwing alom met de open 'rok' die met een simpele zip down een short wordt. Qua details en afwerking zagen we vooral pailletjes, grove schakelkettingen, latex en ruches. De kleuren die het meest gebruikt werden, waren ivoorwit, verschillende tinten roze, blauwtinten, multicolour tweed, paars en different shades of grey.


De collectie ligt in de Chanel Boutiques vanaf september 2013. 

Met medewerking van Svea Vermeersch.

page loaded