Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Hoera voor België!

Door Catherine op 11.08.2013

Ons land is goed bezig op modevlak. Altijd natuurlijk, maar de laatste weken lijkt er extra Belgische buzz in de lucht te hangen.

Je kon bijvoorbeeld al lezen dat niemand minder dan Lady Gaga fan is van het jonge Brusselse ontwerptalent Louise Leconte, namelijk in dit Belmodo artikel. En nu zijn ze ook bij Amerikaans label slash concept store Opening Ceremony helemaal in de ban van de belgomanie.

België is de officiële focus van het trendsettende OC voor het najaar. Dat betekent dat er in de boetieks wereldwijd heel wat Belgische designers zullen liggen, van de Zes van Antwerpen & Raf Simons tot pas afgestudeerde ontwerpers.


Ontwerpen van academie-alumni Ek Thongprasert & Alexandra Verschueren bij OC.

Onder het motto USA vs. Belgium brengen oprichters van het Amerikaanse label Humberto Leon & Carol Lim - ook verantwoordelijk voor Kenzo's hits de laatste jaren, by the way - hulde aan onze nationale mode-erfenis & -toekomst:

"Belgian fashion mania is hitting Opening Ceremony. It has been especially exciting to put together this yearly focus because we have the icons and the new masters of Belgium fashion, as well as the fresh young talents all in store."

Leon - duidelijk een fan boy - interviewde ook Raf Simons himself over opgroeien in een klein stadje & het vervolgens schoppen tot 1 van de meest invloedrijke ontwerpers ter wereld. Deel 1 van het praatje lees je hier.

50 jaar nadat de Antwerpse academie haar, ondertussen wereldvermaarde, modedepartement oprichtte, staat ons mini landje mee aan de top van de fashion biz. Dus f*ck de bescheidenheid waarvan we traditioneel beticht worden & laten we ons heel even lekker arrogant goed voelen.

Hou de blog van Opening Ceremony in de gaten voor meer nieuws van nationaal belang & jaag die Brabançonne vollenbak door de speakers. Plastic Bertrand is ook goed.

page loaded