Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Fashionwereld staat op zijn kop door ‘Chômeur’ trui

Door Astrid op 10.08.2013

Na enkele snedige commentaren op Twitter en in verschillende media heeft het Franse label Le Léon de verkoop van de controversiële trui stopgezet. Terecht? Oordeel vooral zelf:

Er was vooral commotie om het feit dat de trui in kwestie over de toonbank ging voor een slordige € 285,-. Wat de haters er wel bij vergeten te vertellen is dat de trui in kwestie 100% kasjmier is en dat de opschriften met de hand worden opgenaaid. Niet alleen de ‘Chômeur’ trui werd al na amper 1 week uit de handel genomen, ook de sweater met als opschrift ‘Grand Guele’ is sinds deze week niet meer te krijgen.

Wel jammer dat een label die zo’n stoere uitspraken op hun truien durft te drukken, zo snel de handdoek in de ring gooit. Tot zo ver “liberté, égalité, fraternité” dus.

Ontwerper Léon Taïeb van het Franse label vond het woord naar verluid gewoon schattig klinken. De Fransen deelden deze mening (luid en) duidelijk niet. Nog meer schoons uit hetzelfde gamma zijn gedurfde opschriften als ‘Salopette’ (vrij vertaald: slet), ‘Anormal’ & ‘Frog Killer’.

Heel eerlijk, wij vinden de truien stiekem wel een beetje grappig. Jammer dat ze niet meer te krijgen zijn!

Love it or hate it, over 1 ding kunnen we het eens zijn: Le Léon is een naam die we niet snel zullen vergeten! 

page loaded