Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Summer trend: Oversized ruches

Door Angelique op 06.08.2013

Summer is happening en hier op de Belmodo redactie houden we onze vingers gekruist dat de hete temperaturen in ons Belgenlandje blijven. Met de solden achter de rug, arriveren de FW2013 collecties in de shops. Maar heb je nog niet veel zin om in je wintergarderobe te duiken? Dan kan je perfect nog on trend blijven en de zomertrend van de oversized ruches uitproberen. Go on lady, time to try it!


Foto's © Vogue, mlovesmblog & Fashiongonerogue

Volants, ruches of ruffles, je kan zoveel synoniemen vinden voor deze trend. Op de catwalkshows met de lente-zomercollecties van 2013 zagen we heel wat oversized ruches. De trend is romantisch en kan groot of klein zijn en ze zorgen altijd voor dat tikkeltje meer. Maar we geven toe, deze trend is niet al te gemakkelijk om te volgen.


V.l.n.r. Givenchy, Balenciaga & Chloé - Foto's © Style.com

Grote designers als Givenchy, Balenciaga en Chloé volgen deze trend met grote ruches die sterk opvallen en voor volume zorgen, maar aan de andere kant zien we bij labels als Dries Van Noten, Alexander McQueen en Jason Wu dat ze gaan voor een terugkerende stijl, peplums. Wedden dat jij een exemplaar met ruches in je kleerkast hebt hangen?:-)


V.l.n.r. Dries Van Noten, Jason Wu & Alexander McQueen - Foto's © Style.com

Ook op straat zien we dat deze trend aanslaat, vooral in de vorm van peplums aan jurken, topjes en jassen. Maar daarnaast zien we enkele interessante stukken als ruches aan de mouwen van een jasje en aan de bloes van Anna Dello Russo.


Foto's © Elle, Harpers Bazaar & Whowhatwear

Hoe je deze trend volgt hangt af van de grootte van de ruches. Ga je voor groot, groot, groot, dan raden we je aan om de rest van je outfit simpel te houden. Ga je voor minimalistische peplums, dan heb je veel meer mogelijkheden. Draag onder een jas of jurk met peplums iets strak, want je wil enkel dat je heupen geaccentueerd worden.

Jeans onder peplums zijn ook grote no-no's, dus laat in dit geval je denim maar thuis. Om nog ff je geheugen op te frissen, hier alvast enkele high street exemplaren. 


V.l.n.r. H&M, Mango, Zara


V.l.n.r. Zara, Forever21 & River Island

Voilà, nu weet je alles af van deze trend. Tijd om zelf aan de slag te gaan. Veel succes!

Met medewerking van Michael Chin.

page loaded