Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Achter de schermen bij de next generation of designers

Door Astrid op 03.08.2013

We hebben het ondertussen allemaal wel een beetje gehad met Project Runway, niet? Gelukkig laat de kijkkast ons niet zomaar op onze fashion honger zitten dit najaar. In december verschijnt er namelijk een 6-delige documentaire over de über prestigious CFDA / Vogue Fashion Competition!

The Fashion Fund zal te zien zijn op de Amerikaanse zender Ovation en het programma volgt de 10 finalisten/young designers die strijden om de zakelijke ondersteuning van het fonds. Meer concreet: de hoofdprijs is een slordige $ 300 000,-. Niet mis om je fashion career mee te starten! Het is ondertussen de 10de keer dat de wedstrijd wordt gehouden en deze keer mogen wij meekijken achter de schermen. En natuurlijk zijn de camera’s ook aanwezig tijdens het fancy galadiner in Manhattan waar de winnaar zal worden uitgeroepen. Can’t wait. Een lijst van de kandidaten spot je op de CFDA website.

Ook de jury die de kandidaten beoordeelt is niet van de poes. Denk aan namen als Marcus Wainwright & David Neville (oftewel het designersduo achter Rag & Bone), Jenna Lyons (the big boss van J. Crew), Diane von Fürstenberg en natuurlijk Vogue’s leading lady miss Anna Wintour.

Of we woede-uitbarstingen en huilbuien te zien krijgen, dat valt nog te betwijfelen. Wie weet, heeft Anna Wintour wel een crazy tantrum à la Tyra Banks! Aaaah a girl can only dream…

Voor wie echt niet kan wachten, zijn er de video's - of de mini versie van de serie - op de Vogue.com site van The Fashion Fund. Nu maar hopen dat het snel december is!

Bron: Vogue UK & Nederland.

page loaded