Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Eleven Paris: AKTIVIST FW2013

Door Koen op 28.07.2013

Hoewel het Franse merk Eleven Paris vooral bekend werd door zijn 'Life is a joke'-shirts, zijn ook hun andere collecties meer dan de moeite waard om te ontdekken.

Deze herfst lieten de ontwerpers van Eleven Paris zich inspireren door Warschau, en dan vooral hoe de verwoeste stad weer werd opgebouwd. Ook culturele tegenstrijdigheden in de jaren '90 in de muziekindustrie waren een inspiratiebron. 

Dat uit zich in gebreide kleding met contrasten en verrassende associaties en de combinatie van sterke grafische prints met de meer verfijnde traditionele Poolse prints

Bij de vrouwencollectie laten die tegenstrijdigheden zich vooral zien in korte jassen, grote sweatshirts en mantels met afgeronde schouders. 

De T-shirts en polo's uit de mannencollectie zijn dan weer geïnspireerd op de grafische kracht van de Poolse hoofdstad. Veel kleur, ook voor mannen, bij het Franse merk met o.a. koningsblauw en veel bordeaux. Ondertussen heeft de 'Life's a joke'-shirt met Kate Moss ook al een pak varianten: o.a. Justin Bieber, Drake, Pamela Anderson en Eminem zijn te zien met moustache op de T-shirts van Eleven Paris. Will the real slim shady please stand up? 

Met medewerking van Kelly De Weghe. 

page loaded