Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Designer to watch: MariusPetrus

Door Koen op 26.07.2013

Contrasten samenvoegen is altijd interessant en onvoorspelbaar. En laat dat nu precies zijn waar de jonge Antwerpse ontwerper MariusPetrus zich mee bezighoudt. Marius Op 't Eynde, zoals de designer echt heet, ontwerpt sterke, mannelijke collecties met een mix aan materialen, grafische vormen en architecturale prints.

Voor zijn lente- en zomercollectie, Notus, liet hij zich inspireren door de zuidenwind, die tegelijk zacht en vernietigend kan zijn. 

Op 't Eynde learned from the best tijdens stages bij Alexander McQueen en Raf Simons, en dat is eraan te zien. Aerodynamische vormen en opvallende prints vormen de basis van de collectie, die ook een invloed van abstracte kunst toont.

MariusPetrus speelt met de combinatie van oversized en strakke silhouetten en met heel uiteenlopende stoffen. Van nylon over wol tot katoen, MariusPetrus knows how to work it!

Marius Op 't Eynde richtte zijn eigen label op in 2012. Petrus verwijst naar de grootvader van Marius en werd gekozen als eerbetoon aan hem en om de mannelijkheid van het label te benadrukken.

Momenteel produceert hij alles nog helemaal zelf en lokaal. De stoffen halen en de productie gebeurt allemaal binnen Europa. Die kwaliteitsvolle stoffen en het oog voor detail van de ontwerper zijn het meest kenmerkend voor het label.

Mannen met zin voor kleur en zonder angst voor vloeiende stoffen: hou MariusPetrus zeker in de gaten!

To be continued...

Met medewerking van Kelly De Weghe.

page loaded