Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Amsterdam Fashion Week: Anne de Grijff

Door Loes op 26.07.2013

1 van de aangenaamste verrassingen tijdens Amsterdam Fashion Week was voor mij Anne de Grijff. Haar label bestaat al sinds 2008, maar ze showt voor het 1st tijdens Amsterdam Fashion Week. Een debuut dat warm werd onthaald, me dunkt. Ze presenteerde een minimalistische, volwassen en coherente collectie die me verplaatste naar het puntje van mijn stoel. Yes, I’m impressed

De collectiestukken zijn gebaseerd op een Hollande traditie uit de 18de eeuw. De vrouwen maakten die dagen plooien in de kleding die hun afkomst communiceerden. Deze plooi- en vouwtechnieken werden prachtig vertaald in de collectie. Het resultaat? Een schouwspel dat doet denken aan origami. Beautiful

De collectie is opgebouwd uit een kleurenpallet van wit, crème, zwart en (een onvermijdelijk vleugje Nederland) oranje. Er wordt ook gespeeld met leder en plastic wat het geheel iets meer edge geeft.  Een sereen, beheerst en volwassen resultaat dat mijn hartje bij iedere catwalk look een beetje meer veroverde. 

En toen kwamen de accessoires, oh my heart skipped a beat! Grote flaphoeden! Een heel hoekige vorm pronkt op het voorhoofd van de modellen. Samen met de geometrische handtassen heb je een match made in heaven. Yes, ik zie mezelf wel flaneren langs een romantisch verlichte boulevard met een mooie grote hoed en zo'n handtas, sigh...

Dat Anne de Grijff haar concept in alles heeft doorvertaald, merk je duidelijk in de show. De choreografie van de modellen verliep in hetzelfde spoor als het patroon. Ze zigzaggen over de catwalk op de live muziek van Broken Fingers. In een ruitenpatroon liepen ze beheerst over de runway. Ook enkele mannen passeerde de revue. Vol zelfvertrouwen bestegen ze met een koele blik de catwalk in… yes je ziet het goed... rokken! Nog steeds is het even wennen, maar ik ben helemaal fan. Anne de Grijff slaagt erin om de rokken toch mannelijk te doen ogen. Wel enkel voor de mannelijke durvers. 

En dan heb ik het nog niet over het beauty gedeelte gehad tijdens de show. De modellen hadden grote, hoekige bekken in het haar, opnieuw passend in het zigzag-thema. De donkere make-up gaf het geheel iets mysterieus en elegant tegelijk. Yes ladies, jullie zien het goed, haal het wafelijzer voor je haren maar weer boven! 

Met andere woorden, de show was een schot in de roos! Anne de Grijff, count me in, je hebt er weer een fan bij!

Pictures: Team Peter Stigter

page loaded