Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

10 years: Happy birthday Superdry

Door Michael op 22.07.2013

Het Britse merk Superdry viert zijn 10de verjaardag. En hoe! Voor de gelegenheid showde het merk enkele stukken van zijn SS2014 collectie, een echte primeur voor het merk.

Wat je misschien nog niet weet, is dat Superdry ontstaan is na een inspirerende reis naar Tokio in 2003. De passie voor de Japanse prentkunst, strakke silhouetten en vintage Americana van oprichters James Holder en Julian Dunkerton liggen aan de basis van het succes van Superdry. 

De kernfilosofie van het Britse merk is in die 10 jaar onveranderd gebleven: bij Superdry zit je goed voor betaalbare, toekomstige klassiekers met leuke details, originiele stoffen, vintage wassingen en een unieke pasvorm. 

Wat wel veranderd is, is dat het merk zich niet meer voor het grootste deel op mannen focust. Sinds 2007 shoppen opmerkelijk meer ladies bij het merk! Van meisjesachtige jurkjes tot kwaliteitsvol denim, bij Superdry kan je ook als girly girl je ding vinden!

Ondertussen heeft Superdry zowat de hele wereld veroverd, met winkels in Bangkok en San Fransisco. Maar omdat er nood was aan een internationale basis opende het merk in 2011 zijn eerste internationale flagshipstore in Regent Street in Londen.

Happy Birthday Superdry! Dat de volgende 10 even succesvol mogen zijn als de eerste!

Met medewerking van Kelly De Weghe.

page loaded