Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Draag je land op handen!

Door Koen op 20.07.2013

Met de nakende kroning van onze nieuwe Koning morgen, zondag 21 juli, you better be prepared. Jasbir Sandhu ontwierp een juwelencollectie 'J*s Just So' met allemaal accessoires die in verband staan met een land. De draagbare werken zijn stuk voor stuk grenzen of kaarten van een land gemaakt op basis van satellietbeelden. Het zijn allemaal unieke stukken die in limited edition werden geproduceerd. De verzameling is ontwikkeld in partnership met het agentschap design en architectuur Axia Sprl

Jasbir Sandhu, de designer van J*s Just So, is het schoolvoorbeeld van een wereldburger. Ze is Belg, maar werd geboren in Singapore. Haar moedertaal is Engels en ze praat o.a. Frans, Punjabi en Chinees. Jasbir studeerde af aan de Nanyang University Singapore en volgde later nog 4 jaar les aan het Arts en Métiers Bruxelles

Het idee achter deze wearable art is simpel maar toch mooi. In deze moderne tijden verplaatsen mensen zich steeds meer en gaan de grenzen vervagen. Ben je een world traveller of een belgicist? The choice is yours om te dragen wat je het beste typeert en past bij je persoonlijkheid. Via hun uitgesproken contouren roept elk stuk onmiddelijk landen en steden op die ons leven doorkruisen en die we bijzonder waardevol vinden. Ze vormen een soort symbool van onze gehechtheid aan een bepaald land.

De elegante sieraden met hoog identiteitsgehalte zijn uitgebracht in roestvrij staal of edelmetaal met shiny effect, mat of geborsteld. Sommige juwelen hebben nog een diamanten detail om een vibrating city aan te duiden.

J*s Just So is nog tot zaterdag 27 juli 2013 te bewonderen in de vander A Gallery in Brussel.

Met medewerking van Svea Vermeersch.

page loaded