Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Backstage chez Le Fabuleux Marcel!

Door Bieke op 19.07.2013

Wat ooit begon met 1 'marcelleke' is uitgegroeid tot een compleet kledinglabel met vraiment Brusselse roots. Het merk is intussen beroemd om zijn laidback, simple chic easywearLe Fabuleux Marcel liet ons een kijkje nemen achter de schermen bij de fotoshoot voor SS2014

Rock 'n roll stijliconen Jane Birkin en Florence Welch dienden als inspiratie voor de shoot. Marcel gaat zoals vanouds voor een vuile, used look. Fits en kwaliteit staan voor hen voorop en ze proberen na 7 jaar nog steeds hun kledij te verbeteren. Dat het merk booming is, valt te merken aan het feit dat ze very soon een online shop zullen lanceren. Woohoo, we're looking forward!

De foto's van de shoot werden genomen door talented fotograaf Mous Lamrabat. De modellen voor deze campagne zijn o.a. topmodel Amélie Lens en rockstar Jan Paternoster. Ze zijn in love met de collectie en associëren Marcel meteen met familie, want iedereen van een gemiddeld gezin goes with it

Amélie Lensgorgeous face heb je al gezien bij editorials voor o.a. Jean Paul Gaultier, Lee Cooper en A.F. Vandevorst. Ze is ook niet alleen een very wanted model, maar ook een echte DJ chick bij Søren. 7 jaar geleden stond ze ook al voor de lens bij de very 1st shoot van Marcel. Amélie houdt van de laidback stijl en draagt de kledij ook in haar privéleven. Het fotomodel draagt bijna altijd een mini skirt, zegt non tegen een T-shirt, houdt niet zo van prints en je spot haar meestal in de kleur zwart. Ze is zot van het Marcelleke, want het is simpel, maar toch chique én het past overal bij.

Jan Paternoster, also known als de guitar hero van The Black Box Revelation, is al jaren fan van Le Fabuleux Marcel. Volgens hem zijn het simpele, maar kwalitatief zeer goede basics. Hij vindt het handig dat je ze in 1,2,3 kan wassen en is zelfs a little bit surprised dat ze na al die tijd niet kapot gaan. Jan is een layering man. Hij draagt meestal een combi van een hemd en een blazer, met daaronder ofcourse een Marcelleke. 

De styling werd door niemand minder gedaan dan fabulous hairstylist Louis Ghewy. Na zijn kappersopleiding in Antwerpen hoorde hij London calling, waar hij op vaste basis meewerkt aan fashion shows van niemand minder dan o.a. Kenzo, Paul & Joe en Acne. Voor de shoot werd hij geïnspireerd door de 60's, Grease en Bruce Weber. Louis geeft ons ook een paar heel handige tips voor die "je ne sais quoi" hairdo

Ready for some rockabilly à la Marcel?

1. Gebruik veel volume mousse en maak een scheiding tussen de voorkant en de achterkant van je kruin. Hou de voorkant plat.

2. Crunch de mousse in het achterste deel van je haar naar boven toe. Gebruik daarna de back combing techniek om je haar volume te geven. Backcombing is het tegen de haargroei in kammen, ook wel 'touperen' genoemd, om het haar recht te zetten. 

3. Werk af met een verstevigende haarspray of een persoonlijke favoriet van Louis, de Bumble & Bumble Surf Spray

Looking absolutement canon comme Marcel in 2014!

Sophie Engelen, de getalenteerde visagiste van dienst, houdt van een frisse, naturelle look. Volgens haar is de bedoeling van make-up om je beste kanten te accentueren en niet om je minder mooie delen te verbergen. Voor Marcel houdt ze het natural, maar wel met retro details als nagellak en red lips. Sophie geeft nog een paar handige tips 'n tricks.

1. Voor mooie rode lippen die er naturel uitzien, probeer te afgelijnd te vermijden en gebruik de stamped techniek. Dop de kleur op je lippen in plaats van hem erop te 'smeren'. 

2. Voor een goede blush raadt Sophie het merk Laura Mercier aan. Hun blush kan je het best inwerken in de huid, zodat het als het ware versmelt met je gezicht. 

Voor 2014 heeft de make-up artist al een paar trends gespot. Grafische eyeliner blijft hot and happening, en dan liefst in felle kleurtjes zoals kobaltblauw. Sterke wenkbrauwen zoals Cara Delevigne die structuur aan je gezicht geven. Geen nude lips meer, maar eerder donkere kleuren om je mond te accentueren. En in het geheel worden de looks nog steeds fel afgepoederd, hoewel Sophie persoonlijk meer fan is van een lichte, healthy glow.

Met medewerking van Svea Vermeersch.

page loaded