Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

80 years Lacoste

Door Koen op 19.07.2013

Exact 80 jaar geleden, in 1933, begon de Franse tenniskampioen René Lacoste een revolutie in de mannenmodewereld. Hij verving het traditionele tennisoverhemd met long sleeves door een licht en comfortabel hemd met korte mouwen in een speciaal weefsel, 'petit piqué' genaamd. Dat hemd is intussen uitgegroeid tot het famous Lacoste poloshirt. Het merk groeide uit tot een volwaardig stijlicoon, vooral op sportief gebied. 


1. Sporttas in samenwerking met Goyard
2. Broches in collaboratie met Boucheron
3. Tennistas met hulp van Hermes

Het brand heeft a very rich past. Ze werkten al samen met Hermes, Boucheron, Baccarat, Goyard en vele andere pretty labels. Ter gelegenheid van hun 80th birthday heeft Lacoste een exclusieve collectie uitgebracht die bestaat uit 2 onderdelen.

De EDITION-collectie komt als 1ste uit en toont de inheritance van het kledinglabel, voor de vintagelovers. De lijn bestaat uit legendarische, eenvoudige maar toch chique stukken. Zo is de polo gemaakt aan de hand van designs uit de archieven van mr. Lacoste himself. Wie nog op zoek is naar nieuwe tennisschoenen is bij het merk aan het juiste adres. Het originele model uit 1963 maakt een comeback

De UNEXPECTED-collectie focust zich eerder op de toekomst van het sportlabel. De klassieke materialen en traditionele technieken worden anders toegepast. De fashionable lijn speelt met de klassieke stukken en exploreert met lef toekomstige trends. Het logo, speciaal customized voor het 80-jarig bestaan, is gedrukt op 3 originele polo's en op 3 tongen van herenschoenen die verwisselbaar zijn. Cool! 

Met medewerking van Svea Vermeersch.

page loaded