Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Summer trend: Schaakbord

Door Koen op 10.07.2013

Elke dame kan schaken... als het op mode aankomt alleszins, want het schaakbordmotief is helemaal hot and happening komende zomer.


Foto's © Fashiongonerogue.com

Ga voor wat zwart-witte ruiten of vierkanten en je bent gesettled. Grote designers als Balmain en Marc Jacobs gaan voor de trend, maar we kennen allemaal de befaamde catwalkshow van Louis Vuitton voorzien van roltrappen, tegels in neon schaakbordmotief en kledingstukken met de prints.


Balmain - Foto's © Style.com


Marc Jacobs & Louis Vuitton - Foto's © Style.com

Hoe draag je het schaakbordmotief? De meest gekende variant zijn de zwart-witte ruiten, maar als het aan Louis Vuitton ligt, heb je ze in alle kleuren. Belangrijk blijft om prints met prints te combineren. Het schaakbordmotief is redelijk opvallend en dan is het vaak leuker om andere prints daarmee te combineren.


Foto's © Fashiongonerogue.com

Durf je de trend prints op prints niet te volgen, dan kan het ook anders. Zorg er simpelweg voor dat de rest van je outfit aansluit met de kleuren van het motief. Draag je zwart-witte ruiten, dan is zwart voor de rest van je outfit een geslaagde keuze. Houd het in dat geval simpel en dan is het schaakbord niet zo moeilijk te dragen.

Meer inspiratie nodig? Kijk even hoe andere mensen zich wagen aan het schaakbord.


Foto's © Diego Zuko, Style.com & Carolines Mode

Wil je zelf aan de slag gaan met schaakbordprint, dan raad ik je volgende stukken aan:


Zara & Forever21

Checkmate, baby. Go wild and go bold. Veel schaakplezier!

Met medewerking van Michael Chin.

page loaded