Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

COStumizing FW2013

Door Koen op 06.07.2013

In onze zomergarderobe houden wij altijd nog a little bit of space left voor de herfstcollectie van COS. And we need it, want met ons Belgisch kwakkelweer hebben we soms behoefte aan een warme trui. Voor de najaarscollectie ging COS terug naar de essentie. Alle stuks zijn minimalistisch en simpel, zoals we van hen gewoon zijn, maar ze zijn wel prachtig gedetailleerd afgewerkt.

Het zijn 1 voor 1 nauwkeurig afgelijnde silhouetten en coconvormen, waarvoor ze de inspiratie uit de dramatische sfeer van de natuur haalden. Dat zie je terug in de textuur van de stoffen. Voor de kleuren gebruikten ze het mineraalgrijs van de bergen, de gedempte tinten van de winterse stranden als pale sand en sea green in combinatie met zwart en middernachtblauw. Back to basics met een edge, dus.

1. Textured wool coat € 190,-
2. Butter soft leather shirt € 290,-
3. Leather folded clutch € 89,-
4. Soft folded wool skirt € 79,-
5. Leather pump with shading effect € 150,-
 

Qua stijlelementen ligt de focus vooral op de schouder die de vorm heeft van een cocon. Wat ook opvalt zijn de uitsnijdingen van de zijnaden, bij een wollen blazer aan de zijkant en een ritsdetail op enkelhoogte van de slim fit broeken. Het accent van de pasvormen ligt vooral bij de hoge taille, zo zien we een mouwloze wollen top met peplum. Ook speelt COS dit najaar in op nieuwe verhoudingen, als een jurk in denim wol gedragen over een witte katoenen hemdjurk of een asymmetrische jurk over een recht gesneden broek.

De hoofdkleur van de accessoires is een warm chocolate brown. Toppers uit de collectie zijn de pump met scherpe hak en een gevouwen lederen clutch die opent als een shopper.

1. Cotton mix shirt € 59,-
2. Boiled wool melange sculptured jumper € 79,-
3. Wool and leather bag € 125,-
4. Technical wool tailored trousers € 89,-
5. Polished leather lace-up shoe € 150,-

Voor de gents zijn er aanpassende wollen blazers waarvan zowel de kraag als de revers verwijderd zijn voor een very chic touch. Een terugkerend detail is dat ook hier de schouders geen structuur hebben, maar vervangen zijn door een mooie, afgeronde vorm. Playtime for the boys, want je kan meer of minder structuur toevoegen door er een trui onder of boven te dragen. COS brengt ook een update van de duffelcoat in de winkel, een lange mantel zonder mouwen met capuchon. De Derby shoes maken het geheel af met hun ronde neus en een witte versiering die een accent legt op de zool.

Met medewerking van Svea Vermeersch.

page loaded