Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Modeshow SYNTRA Brussel 2013

Door Angelique op 01.07.2013

Nadat alle grote mode-opleidingen van het land 2 weken geleden al hun collecties voorstelden, was het vrijdagavond 28 juni 2013 de beurt aan kleine broertje Syntra Brussel. De locatie zat alvast goed: de 13 laatstejaarsstudenten mochten hun eindcollectie voorstellen in het knappe the Egg in Brussel. 

1ste jaar

Cursisten van het eerste jaar Fashion moesten zich bewijzen in de thema's Historische kostuums, Zwarte rokken en Flora. Vooral dat laatste trok onmiddellijk mijn aandacht. De ontwerpen waren dan wel niet allemaal even draagbaar, all my respects voor het meisje dat in een veel te nauwe rok voetje voor voetje over de catwalk schoof, maar mooi was het zeker!

Ook de hoedenmakers in spe toonden zich in het thema 'Chapeaux à croquer' van hun beste kant. Geen extravagante dingen daar, wel draagbare hoeden die op Waregem Koerse volgende maand niet zouden misstaan.

2de jaar

2 afstuderende studentes Fashion moesten als laatste hindernis 9 silhouetten ontwerpen rond een zelfgekozen thema. De eindcollectie van Anna Avdeeva bleef mij hiervan het meeste bij. In het thema 'Skazka' liet zij zich duidelijk inspireren door al het moois dat hoort bij een typische ijsdag. Veel wit, rood, pofmouwen en wijd uitlopende rokken en dat allemaal met a touch of frost. Fan!

Anna Avdeeva - "Skazka"
Meryem Hadj Hassen - "Meryem"

De pas afgestudeerde hoedenontwerpers lieten zich door zeer uiteenlopende thema's inspireren. Van veren en bonte kleuren tot zeer minimalistische vormen, maar telkens met een zeer hoge draagbaarheidsfactorI admit it, op vlak van hoeden ben ik nog een fashion virgin, maar in de collectie van Florence Coenraets zitten enkele exemplaren die ik met plezier op mijn hoofd zou zetten!

Marieke Timmermans- "India"
Funmilyo Lassisi - 'Gili'
Bettina Helewaut - "When black meets white"
Marianina Grillo - "Aboriginals"
Florence Coenraets - "Mix of genders"

3de jaar

4 studenten modeontwerper creëerden een collectie van 5 silhouetten in een thema naar keuze voor hun eindcollectie. Brita Dacet beet de spits af met haar 'Sois belle & tais-toi'. Meisjes met lange benen en blonde pruik, als symbool voor de altijd perfect uitziende vrouw, showden de zeer vrouwelijke collectie met vooral veel roze, wit en bloemenprint. Where can I order?

Een pak minder lieflijk, maar daarom niet minder interessant was de collectie van Machteld Van den Bossche. 'Cérise Noire' is namelijk geïnspireerd op de psychiatrie, het is eens iets anders. Met de voornamelijk zwarte silhouetten wou Van den Bossche de zwarte gedachtengang van de patiënten weerspiegelen, de nude tinten uit haar collectie kunnen dan weer geassocieerd worden met ziekenhuisomgevingen en het menselijk vlees.

Brita Dacet - "Sois Belle & tais-toi"
Fatima Obda -"Retro Rewind"
Machteld Van den Bossche - "Cérise Noire"
Mukami Namu - "Taturi | trové"

Het ererondje vond uiteindelijk plaats onder luid applaus. En terecht!  Niet vergeten dat het bij Syntra vaak om cursisten gaat die de avondopleiding combineren met werk of een andere studie. Respect! 

Met medewerking van Kelly De Weghe.

page loaded