Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Giambattista Valli Resort 2014

Door Tiany op 27.06.2013

De Italiaanse mode-ontwerper Giambattista Valli slaat met zijn resort collection de nagel volledig op de kop. De volledige collectie is enorm divers, met genoeg stuks die het potentieel bezitten om echte it-pieces te worden.

Net zoals bij FW13-14, zien we enkele monotone looks in wit of zwart. Contraserend zien we ook wat fluo, het signature rood en prints als bloemen, zebra, luipaard en enkele abstractere zwart-wit tekeningen. De collectie is gevuld met allerlei oversized looks en we zien ook een terugkeer van het dragen van een rok, over je broek.

Confronterend in deze collectie zijn de accessoires. Eerst en vooral zien we dat de sjaal gedragen wordt over het hoofd. In het zwart-wit geeft dit accessoires wel een zeer religieus gevoel.

We zien bovendien ook dat de beruchte Birkenstock sandaal, die deze zomer van onder het stof werd gehaald door Céline, nog even aanwezig zal blijven. De luipaardversie die Giambattista Valli hier creëert is wel iets toegangelijker dan de bonten versie van Céline en wordt waarschijnlijk 1 van de must-haves voor volgende zomer.

Ook al moeten we nog een jaartje wachten voor deze collectie in de rekken hangt, we kunnen er nu alvast inspiratie uit halen voor een wel zeer fashionable zomer!

Met medewerking van Karen Moreaux.

page loaded