Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

MODA. Made in Italy

Door Angelique op 26.06.2013

Met exposities als Axelle Red aka Fashion Victim, heeft het modemuseum van Hasselt ondertussen wel al bewezen dat het een bezoekje zeker waard is. Maar er is nu een nieuwe reden om naar de modebewuste stad af te zakken, namelijk de nieuwe expositie MODA. Made in Italy.

Deze expositie geeft een beeld van de Italiaanse mode van 1946 tot nu en is ingedeeld in 11 verschillende thema’s, die verwijzen naar elementen die typisch zijn voor Italiaanse mode. Bij het betreden van de expositie krijgen we eerst een focus op stoffen. Italiaanse couture stoffen zijn nog steeds enorm toonaangevend en worden gebruikt door internationale modehuizen als Saint Laurent, Missoni en Prada.

Hierna betreden we een stukje geschiedenis in het thema Rome en Film. Cinema heeft namelijk enorm bijgedragen bij het commercialiseren van de Italian look, waar de vrouwen enorm glamoureus zijn en de mannen strak in het pak rondlopen. Denk maar aan de classic Roman Holiday waar Audrey Hepburn Rome doorkruist op een Vespa. Ook een thema accessoires kon niet ontbreken, aangezien made in Italy een kwaliteitslabel is voor lederwaren dat internationaal bekend is. Italiaanse modehuizen als Bottega Veneta en Salvatore Ferragamo zijn wereldberoemd voor hun accessoires en de Fendi baguette bereikte it-bag status. 

Daarnaast komen ook nog thema’s aan bod als breiwerk, Firenze, Vrije tijd en sport, kleermakerij en ready to wear. In een gewaagder thema Leather en fetisj, ligt de focus op extravagante outfits van Versace, Dolce & Gabbana en Roberto Cavalli. In het laatste thema "de andere mode", komen ontwerpers als Moschino aan bod, die altijd al een uniek en apart standpunt hebben ingenomen.

Uitgeverij Lannoo bracht in het teken van deze expositie ook een gelijknamig boek uit dat verkrijgbaar is in het modemuseum voor € 24,99. Een bezoek aan deze expositie kan nog tot zondag 9 februari 2014. Alle informatie vind je op de website van het modemuseum

Met medewerking van Karen Moreaux.

page loaded