Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

40 years of Matinique: the X selection

Door Michael op 26.06.2013


Een modemerk voor mannen die je deze winter absoluut aan je favorieten moet toevoegen is Matinique. Het kledingsmerk viert z'n 40ste verjaardag en serveert seizoen na seizoen een collectie vol classic fit, kwaliteitsvolle stoffen, uitmuntende afwerking en een eigentijdse interpretatie van mannenmode. Het Deense kledingsmerk lanceert speciaal voor z'n feestelijke bday een collectie in de collectie. M.a.w. een minicollectie genaamd 'The X selecTion by MaTinique'

De selectie is volledig geproduceerd in Europa én bestaat uit de fijnste Europese materialen. Verwacht je aan vakmanschap gecombineerd met subtiele luxe. Geraffineerd en modern samen. Opgebouwd uit alle basics die een man deze winter in z'n kast moet hebben hangen. Denk aan een winter jas in zwarte wol, een blazer met afgeronde zakken, een hemd in katoen, een zwarte en chocolade bruine jumper in cashmere of een dandy-ish kostuum. Een selectie toppers waar elke man van gaat stralen. 

De X Selection zal verkocht worden in alle Matinique boetieks. Check de Matinique website voor alle informatie. 

Ontdek de FW2013 collectie van dichterbij in deze Matinique video:

In 1973 startte Niels Martinsen het label Matinique. Een label dat gespecialiseerd is in mannenkleding en altijd werkt rond kwalitatief uitgewerkte trends. Denk comfortabele en high-quality mode. Of zoals het huidige head of design Lotte Boysen Goldschmidt vertelt "Working at Matinique has always been about striking the right balance between our design heritage, current trends we believe in, and trends that we wish to develop and nurture. Treading that fine line is a daily challenge, but also a huge source of inspiration"

Het kledingsmerk lanceert elk seizoen 140 stijlen en is verkrijgbaar in meer dan 20 landen. Bij het ontwerpen van de collectie ligt de klemtoon vooral op het creëren van een casual en urban look. Geschikt voor elke man die gek is op verfijning en cleane snits

Voor een volledig overzicht van de 40 jarige carrière van Matinique check deze video:

Krijg nog meer inspiratie met deze Matinique mood video featuring FW2013:

Ladies die hun hubby of lover welldressed naast zich willen deze winter, gaan best een kijkje nemen chez Matinique. Voor mij is het label trouwens uitermate geschikt om te combineren met tal van andere brands. Perfect om elke dag een andere look te dragen, van casual tot chic, van sporty tot street. Oh yeah!

page loaded