Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

A little convo met DROMe

Door Tiany op 25.06.2013

Op woendag 12 Juni 2013 trok Belmodo richting Brussel voor een ontmoeting met de ontwerpers van DROMe in de Cachemire Coton Soie winkel.

DROMe is een Italiaans merk dat vooral met luxueus leer werkt. De ontwerpers van DROMe zijn ook de ontwerpers van het merk Santacroce. Belmodo voerde een gesprekje met hoofdontwerpster Marianna Rosati. Check it out...

Marianna, je collectie straalt een bepaald type vrouw uit. Kan je me omschrijven wie de DROMe vrouw is? 

Iedereen kan een DROMe woman zijn. Je moet wel fan zijn van de androgyne look, niet té vrouwelijk en niet té sexy. Deze vrouw is een hopeloze romanticus en dat zie je telkens terug in de collectie. Je ziet het in de verschillende kleuren en de vormen van elk kledingstuk, maar ook in het luxueuze leder. Ik vind het belangrijk dat deze vrouw gezien wordt als een Metropolitan woman.

"De DROMe vrouw is een independent woman die gaat voor wat ze wil, en haar doel niet uit ogen verliest." - dixit Marianna Rosati -

Waar staat DROMe voor?

DROMe stamt af van verschillende talen. Net zoals in het Nederlands betekent het letterlijk 'droom'. Het gaat over de journey die elke vrouw doorloopt. Het betekent ook 'ruimte'. Een plaats waar dromen werkelijkheid worden. 

Hoe ga je te werk bij het creëren van een nieuwe collectie? Door welke elementen word je geïnspireerd?

Wanneer ik aan een nieuwe collectie begin, houd ik altijd de voorgaande collectie in mijn achterhoofd. Elke lijn is telkens een evolutie van de voorgaande collectie. Ik laat me ook inspireren door de omgeving rond mij. De vele reizen die ik doe, mijn favoriete series zoals Twin Peaks en de bezoekjes aan kunstgalerijen resulteren in een unieke DROMe collectie.

Welke vrouwen denk je aan te spreken met deze collectie? 

Vrouwen die zelfverzekerd zijn en zich goed voelen in hun vel, zullen weg zijn van deze collectie. Ben je een dress to impress kind of chick? Dan zal deze collectie je zeker kunnen bekoren!

Wat zijn de toekomstige plannen voor DROMe?

In de toekomst willen we zeker uitbreiden. Zo houden we binnenkort een grote fashion show in Parijs. We willen onze collectie ook uitbreiden met accessoires en handtassen! Onze grootste wens is echter een eigen winkel openen in een fashion capital zoals Milaan of New York.

De laatste tijd zien we veel collabs van H&M met grote namen uit de industrie. Zie je DROMe in de toekomst ook een samenwerking doen met H&M?

(Lacht) Daarvoor is het nu nog veel te vroeg, alhoewel ik dol ben op samenwerkingen tussen verschillende designers. Ik bewonder wel wat H&M realiseert. Mensen die dromen van een designer dress, maar daarvoor het budget niet hebben, krijgen de kans om via zulke collabs designer items te scoren. Dat vind ik geweldig!

Last but not least, heb je enkele tips voor mensen die een carrière in de mode willen starten?

Vooraleerst moet je geloven in je idee. Het is belangrijk dat je altijd eerlijk blijft met jezelf en met je voeten op de grond blijft. Neem ook niet te veel hooi op je vork. Mensen zullen je ideeën afkeuren, maar daar mag je jezelf niet door laten beïnvloeden.

"It's not an easy world, but if you believe in yourself and your idea, you can achieve whatever you want to achieve." - zegt Marianna Rosati, Head designer DROMe -

Met medewerking van Hawa Sanou.

page loaded