Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Duiken met Oris Aquis Depth Gauge

Door Bieke op 24.06.2013

Als specialist in mechanische duikhorloges pakt Oris deze keer uit met een nieuw systeem om de diepte aan te geven! De Oris Aquis Depth Gauge laat hiervoor toe dat er water in het horloge komt. How cool!

Het horloge bestaat uit speciaal saffierglas, dat 50% dikker is dan een doorsnee horlogeglas. De Oris Aquis Depth Gauge past de wet van Boyle toe, we besparen je de details, maar we leggen het kort even uit:

Er is een gaatje in het glas, dat toegang heeft tot een circulair buisje in het horloge. Bij het duiken wordt de lucht in het buisje samengeperst, waardoor het zich deels met water vult, via het gaatje. Hoe dieper onder water, hoe hoger de druk, dus hoe minder lucht en hoe meer water in het kanaaltje. Het watervolume geeft op die manier aan de rand van de wijzerplaat weer hoe diep de duiker zich onder water bevindt. Such a genius that Boyle!

De Oris Aquis Depth Gauge is het 1ste duikhorloge dat diepte meet door water in het horloge toe te laten. Het horloge is waterdicht tot 500 meter en luidt met zijn innovatieve dieptemeting een nieuw tijdperk in van mechanische duikhorloges.

BelmodoBie en BelmodoMichael zijn samen gaan duiken in het zwembad Nemo33 in Brussel en namen de proef op de som. Het zwembad is erkend door Guinness World Records als het diepste duikzwembad.  

"Het was geweldig! Ik leek wel de diepste diepte te hebben bereikt, het bleek dan maar 6 meter. Toch een hele tocht! En ja, binnenkort halen Belmodomichael en mezelve ons duikbrevet grin!" - zegt BelmodoBie -

Pack your suitcases, kies een fab bestemming en ga de onderwaterwereld verkennen met de Oris Aquis Depth Gauge. Het horloge is unisex, dus een ideaal duo duikaccessoire!

De verkoopsprijs komt neer op € 2 600,-. Jaaajaa, kwaliteit heeft een prijskaartje. Maar niet te vergeten, je krijgt er ook een ultracool waterdicht kistje bij, met een extra stalen armband en gereedschap om de band te vervangen. It seems like something for Bond, James Bond!

Neem zeker ook een kijkje op de website van Oris voor meer informatie. 

page loaded