Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Fashion in Antwerp!

Door Koen op 14.06.2013

To all the fashion addicts who love to shop in Antwerp: Belmodo heeft goed nieuws voor jou! Antwerpen Toerisme & Congres lanceert namelijk vandaag Fashion in Antwerp!

Fashion in Antwerp kwam tot stand met de steun van Toerisme Vlaanderen, in samenwerking met het MoMu en dankzij de input van musea, archieven, fotografen, nationale en internationale modeontwerpers- en professionals. Allemaal creatievelingen die hun steentje bijdroegen tot het maken van dit geweldig concept!

Antwerpen is a growing fashion city. In de stad bevindt zich zowel 1 van de oudste academies, als 1 van de meest gerenommeerde modeopleidingen ter wereld. Heel wat afgestudeerden van de Antwerpse Modeafdeling van de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten behoren tot de top van de internationale fashion scene. Ook het MoMu is een ware trekpleister voor modeliefhebbers uit binnen- en buitenland. In de stad bevinden zich ateliers en winkels van modetalent uit Antwerpen en ver daarbuiten. Tot slot maken de trendy flagship stores en exclusieve winkelconcepten het verhaal van mode in Antwerpen compleet.

Dankzij al deze aspecten neemt Antwerpen een opmerkelijke plaats in als mode- en shoppingstad. Tijd dus voor Fashion in Antwerp! Een online platform om te inspireren en informeren, een mobiele applicatie om te beleven en 2 modeplannen om te ontdekken. Yihaaa, let the adventures begin!

De website wil modeliefhebbers, like ourselves, inspireren en informeren over het mode- en shoppingaanbod in ’t Stad en de exposities in het Momu. Daarbij leren ze ook meer over Antwerpse designers, de namen van morgen van de Modeafdeling. Ook de laatste nieuwtjes, video’s, evenementen en tips van modebloggers kan je er vinden. Wie op de website zijn laatste nieuwe looks wilt delen, kan dat met #fashioninantwerp.

De app zorgt er dan weer voor dat internationale bezoekers het Antwerpse modeverhaal van A tot Z kunnen beleven. Via 5 thematische routes en 1 route met de belangrijkste mode hotspots worden gebruikers doorheen de stad geleid.

Testimonials van internationale modeprofessionals, exclusief beeldmateriaal, videomateriaal met een blik achter de schermen van enkele ateliers en tips van fantastische gidsen onder wie Diane Von Furstenberg, A.F. Vandevorst, Tim Van Steenbergen en onze eigen Tiany, maken van deze app een absolute must-have!

En dan last but not least, de stadsplannen. Deze bevatten een selectie van 50 adressen. Het plan ‘De Antwerpse selectie’ geeft een lijst met gevestigde waarden, nieuwkomers en trendy concept stores. Het plan ‘Deluxe’ toont een selectie van exclusieve luxeboetieks.

De app is beschikbaar voor iOS en Android voor € 2,69. De app, net als de website, is te gebruiken in 4 talen: Nederlands, Frans, Duits en Engels. De plannen zijn gratis, ook 4-talig en te verkrijgen bij www.fashioninantwerp.be, balies in Antwerpen Toerisme en Congres, hotels,… All you need to shop 'till you drop!

Met medewerking van Sarah van Hapert.

page loaded