Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Showroom 13

Door Michael op 13.06.2013

MAD Brussels, het Brussels Centrum voor Mode en Design, stelt de 1ste editie van haar Modefestival MADIFESTO voor dat nog plaats vindt tot zondag 16 juni 2013 in hartje Brussel.

Voor deze eerste editie van MADIFESTO zet MAD Brussels de Brusselse mode in al haar facetten in de spotlights. Het grote publiek en professionals kunnen 10 dagen lang een blik achter de schermen werpen bij mensen die professioneel met mode bezig zijn: van modefotografen tot make-up artists, van modestudenten tot zelfstandige ontwerpers, van een modelaboratorium tot een museum voor historische kostuums.

Onder de titel MAD, MADE, MADE-UP, MAKE-UP kan het publiek modeperformances en -defilés bijwonen en het werk van meerdere Belgische fotografen ontdekken. Het defilé van La Cambre Mode(s) krijgt binnen dit feestelijke programma een ereplaats. Check La Cambre Mode(s) Show 13 om de studenten hun designs te bewonderen.

In samenwerking met het departement Buitenlandse Handel van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, Brussels Invest & Export, organiseerde MAD Brussels een professionele showroom voor haar meest veelbelovende ontwerpers. Showroom 13 bood een preview van de SS14 collectie en the best of de FW13 collectie.

Tijdens Showroom 13 kon je ontwerpen van Annemie Verbeke, a.Knackfuss, Jessie Lecomte, Marc-Philippe Coudeyre, Clio Goldbrenner, Espèces, Isabelle Lenfant, Louise Leconte, Gioia Seghers, Pierre-Antoine Vettorello, Céline d'Aoust, Jean Paul Lespagnard, Eric Beauduin, KRJST en Arma Cutis bewonderen in een grafische, fluo setting.

"Their challenge will be to create emotions, to draw people’s attention and interest and to encourage people’s curiosity and desire to go further, to make people push the borders of their dreams with their fantastic fabrics and accessories and to sell their worlds and the stories that go with them…" - verklaart het MAD - 

Tijdens Showroom 13 stelde Gioio Seghers 2 prachtige ontwerpen voor. Ze studeerde aan La Cambre en liep stage in Spanje, Italië en Groot-Brittannië. Toen ze in 2012 haar collectie ‘Crystallized Halos’ bracht, werd ze bekroond met verschillende prijzen, als La Libre Essentielle Award, the Dior Award & the Weekend Fashion Award. Goe bezig!

Pierre-Antoine Vettorello studeerde in 2010 af aan de Royal Academy of Fashion of Antwerp. Hier ontdekte hij zijn passie voor outstanding materialen en vormen. Hij maakt veel gebruik van borduurwerk en Afrikaanse stoffen en technieken. De collectie die hij ons toonde bij Showroom 13 is geïnspireerd op filmheldinnen en videogame figuren. Het is zijn visie op de zelfzekere en dappere vrouw. Vettorello verwerkt felgekleurde paperclips om zijn designs op te vrolijken en een crazy edge te geven. Knettergek, maar heel vernieuwend en verrassend!

10 jaar geleden begon Eric Beauduin te werken met tweedehands materialen. De details en ‘geheimen’, als zakken, knoopsgaten en bekleding, interesseren hem meer dan de overall look. Hij verwerkt oude lederen jassen, trenchcoats en bomberjackets in trendy bags. Dit maakt dat iedere tas one of a kind is, luxe uitstraalt, van hoge kwaliteit is en authentiek.

De ontwerpers van Showroom 13 zijn zeker voor hun challenge geslaagd. Belmodo was amazed en kan niet wachten op meer fashion news van deze opkomende namen!

page loaded