Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Mode met een Belgisch Tintje in Keulen

Door Catherine op 13.06.2013

Afgelopen weekend konden mode- & designliefhebbers in Keulen genieten van de 5de editie van Le Bloc, een jaarlijks stadsfestival in het Belgisches Viertel.

Dit zogeheten quartier belge is een gezellige wijk, niet ver buiten het centrum, vol originele boetieks, jong ontwerptalent, fijne cafés & restaurants. De straten hebben namen als Antwerpener Straße of Brabanter Straße & centraal vind je de levendige Brüsseler Platz.


Keulen combineert kunst & geschiedenis met een moderne fashion scene.

Le Bloc is de ideale gelegenheid om de bruisende fashion scene in Keulen te ontdekken, plus de rest van de stad, & dat deden we dan ook. Dus al wie denkt dat Cologne gewoon een luchtje is, Lesen Sie weiter...

Chic Belgique

Het festival is een parade voor lokaal talent. Alle shops in het Belgische kwartier zetten de deuren tijdens Le Bloc wagenwijd open & overal zagen we kraampjes & marktjes. De (gratis) drank vloeide rijkelijk & we werden met korting om de oren geslagen. Shopgenot in het Belgisches Viertel.

De lijst winkels die ons wisten te bekoren is haast te lang om op te sommen, maar we pikken er toch maar enkele favorieten uit. En het goede nieuws: ze bevinden zich allemaal op een steenworp van elkaar!

1. L'Éphémère is een stukje Parijs in Keulen. Je shopt er alles van Sessùn & ook schattige accessoires. 

2. Magasin 2 verkoopt een eclectische modemix voor mannen & vrouwen. Veel schoenen & tassen, maar ook een paar leuke beautyspulletjes.

3. Sneakerfreaks vinden hun gading bij The Good Will Out. All-time classics zowel als limited editions van Nike, Adidas & consorten.


Humoristische totes bij Boutique Belgique.

4. Boutique Belgique in de Brabanter Straße is een concept store voor budgetfashionista's. Je vindt hier coole T-shirts, tote bags & shortjes.

5. Van dezelfde eigenaar zijn de iets duurdere, maar zeker zo mooie Super Store - waar we nog een Zoe Karssen-shirtje in afslag scoorden - & Salon Sahnestück, dat het interieur van een oude kapperszaak heeft. Boven: The designers, waaronder Belg Cedric Jacquemyn (2de van links).

Behalve shoppen gingen we in Keulen ook naar een modeshow kijken waar lokale labels als Blauer Montag & Erdbeeren im Winter hun collecties voorstelden. Antwerpse trots Cedric Jacquemyn, die in 2010 afstudeerde aan de Academie, maakte ook een guest appearance met zijn gothic geïnspireerde mannendesigns. De Belg zorgde voor een streepje edginess in het Duitse huis-tuin-en-keukendefilé.

Bier Bitte

Hoe beperkt je Duits ook is, rond de Brüsseler Platz verstaan ze ook zonder woorden je uitgedroogde mond & knorrende maag.

In de cafés met terrassen op het plein eet & drink je aan schappelijke prijzen & in de straten errond stuitten we zelfs op Vlaamse friet & een Belgische kroeg. Smakelijk!

Zin om te feesten? Roxy is een club met een cultverleden waar bijna elke avond van de week iets te beleven valt & in de Rose Club kan je dansen tot in de vroege uurtjes op indie tunes. P.S. Ze delen hier gratis shots uit.


Wij gingen los in de Rose Club -& op nachtelijke weg terug naar het hotel.

Cultuur opsnuiven

Behalve mode vind je in Keulen natuurlijk ook kunst & cultuur. Te beginnen met het historische centrum van de stad & de gotische Dom. Wij hielden het moderner & brachten een bezoekje aan Museum Ludwig, een indrukwekkende verzameling 20ste-eeuwse kunst & de thuis van pop-artmeesterwerken & Picasso's.


Werk van Phil Collins -de kunstenaar, niet de zanger- in Museum Ludwig & lunch in het museumrestaurant.

Momenteel loopt er in het museum o.a. een expo over de naar Amerika uitgeweken illustrator Saul Steinberg, die als 1 van de voorlopers van Warhol, Liechtenstein en co. wordt gezien. De moeite!

Overnachten

Slapen doe je in Keulen middenin het Belgisches Viertel, in Hopper Hotel et cetera. Dit voormalige klooster in de Brüsseler Straße werd omgebouwd tot designhotelletje met kleine, maar piekfijn verzorgde kamers. 


Cosy kamers & gezellige monniken in Hopper Hotel et cetera.

Je zit hier op wandelafstand van al het moois dat de wijk te bieden heeft & via tram & metro sta je op een goed kwartier aan het station, de grote winkelstraten of de Rijn.

How to get there?

Keulen ligt op een paar uurtjes rijden van Antwerpen, maar wie het zich echt comfortabel wil maken neemt de Thalys. Er zijn 5 rechtstreekse verbindingen per dag die je in minder dan 2 uur van Brussel-Zuid naar de Duitse stad voeren.


Posing at the Dom is verplichte kost.

Een enkele reis boek je al vanaf € 19,- in 2de & € 29,- in 1ste klas. Met een semi-flex-ticket heb je ook nog eens gratis Wi-Fi gedurende de hele tocht.

En dat komt mooi uit, want met al dat geshop & gefeest kwamen wij alvast tijd tekort om onze belevenissen op Instagram te zwieren.

Foto's: Dries De Herdt.

page loaded