Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Summer trend: Wit wit wit

Door Koen op 12.06.2013


V.l.n.r. Alexander Wang, Balmain & Jil Sander - Foto's © Style.com

In 1940 mocht je enkel wit dragen tussen Pasen en de dag van de arbeid, maar daar trekken de designers van de huidige generatie zich niets van aan. Outfits die volledig uit witte stukken bestaan liepen de catwalk op voor de SS2013 collecties. Kijk maar naar o.a. Alexander Wang, Balmain en Jil Sander.


V.l.n.r. Haider Ackermann, Rick Owens & Roberto Cavalli - Foto's © Style.com

Omdat wit slechts wit is, zoeken designers naar verschillende manieren om stoffen aan te pakken. Alexander Wang gaat voor laser-cut, Balmains collectie ziet er geperforeerd & erg strak en aan de andere kant heb je de losse, maar geometrische jurken met stippenprint van Jil Sander.

Daarnaast zijn er andere labels als Haider Ackermann die voor transparant en gedrapeerde witte stukken gaat en Rick Owens, die witte jurken met franjes de catwalk opstuurt. Robert Cavalli gaat dan weer voor kantmotieven. Wie zei dat mode saai en eentonig was?Foto's © Fashiongonerogue.com

Een outfit die volledig wit is, kan beangstigend lijken en daarom raden wij je aan om te spelen met accessoires. Durf je niet volledig in het wit te gaan, dan kan je spelen met gekleurde riemen, armbanden, kettingen en schoenen. Ook stukken die volledig uit wit bestaan, maar afgewerkt zijn met kant of bestaan uit transparante stoffen zijn veel gemakkelijker om mee te beginnen.


Foto's © Fashiongonerogue.com

Wil je wel voor volledige witte looks gaan, dan kunnen we dat enkel toejuichen. Gewoon doen! Waarom? Omdat wit enorm veel richtingen uit kan gaan. Het hangt allemaal af van hoe jouw stuk er uitziet.

Ga je voor een jurk uit kant, dan is wit enorm romantisch en sereen. Ga je voor een strakke bomber jacket in wit, dan is dat stoer met een rijke uitstraling. Door kleuren uit te schakelen leer je beter omgaan met de materie van jouw garderobe.


Foto's © The Outsider, Stockholm Streetstyle & Mr. Newton

Ook op vlak van street style zien we heel wat fashionista's gekleed in volledig wit, vaak gepaard met gekleurde accessoires en witte stukken in verschillende tinten. Klinisch wit of gebroken wit, je kan echt eindeloos blijven combineren met enkel witte stukken.


Foto's © The Outsider

Wit kopen? Check dan zeker deze high street varianten.


Mango en H&M


V.l.n.r. H&M, Asos & River Island

Nu is het aan jou. Ready, set, go!

Met medewerking van Michael Chin.

page loaded