Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

La Cambre Mode(s) Show 13

Door Angelique op 11.06.2013

Iedereen heeft een jaar vol spanning gewacht, maar het is eindelijk zover, de academieshows zijn vrijdag 7 juni 2013 van start gegaan. Brussel beet de spits af met een bom van een show!

De studenten van de Brusselse modeacademie aka La Cambre toonden hun collecties in de Hallen van Schaarbeek. Het was creativiteit en innovatie all at once. Belmodo was er bij en brengt je met plezier een overzicht van de grote namen van morgen. 

Tweede jaar

Alle tweedejaars mochten de show aftrappen en dit gebeurde in een stroomversnelling. De models liepen in speed tempo over de catwalk en dit zorgde voor een aparte sfeer. Opdracht was om verschillende items uit de dagelijkse garderobe te deconstrueren en opnieuw samen te voegen, waarbij de nadruk lag op kleur. Opvallend hier bij waren de gekke, maar krachtige hoofdcreaties: oversized petten à la Super Mario, metalen spiralen en Chinese coolie hat voor het gezicht. They all blew us of our feet. De gedurfde collectie was getekend door o.a. Anne-Charlotte Costille, Célien Favre, Dorothée Fontignie, Paul Kaplan en Quentin Lamock

Trendspotted bij de tweedejaars: sneakers. In alle kleuren en vormen waren ze aanwezig.

Derde jaar

Derdejaarsstudenten hebben een ‘laboratoire’ jaar achter de rug. Ze leerden verschillende technieken en patronen. Al doende legden ze hun eigen stijl aka autonomie vast.

Alle studenten kregen de opdracht een mannencollectie te ontwerpen van 8 silhouetten. Belangrijke elementen waar uitzonderlijk naar gekeken wordt zijn volume, snit, afwerking, choreografie en de keuze van materialen. Studenten moesten een totaalpakket presenteren, waarbij muziek, catwalk moves en designs perfect bij elkaar moesten aansloten. Everything had to fall into place

Het 3de jaar La Cambre schitterde met o.a. Anna Tanaka, Fabien Verriest, Soraya Wancour, Alexandre Paty, Alexandra Kengen, Delphine Baverel, Caroline Lietchi, Julian Klausner, Samantha Gazenave en Naomi Courau.

Anna Tanaka bracht prints van weilanden in het zwart, wit en grijs, met licht geel en oranje als enige vleugjes kleur. Chanel deed het al, maar nu ook onze La Cambre derdejaarsstudent Fabien Verriest, een live performance. De zanger was gehuld in black leather, maar met toch een romantische touch van roze flowers. Sandalen met een zool van blokjes kletterden op de catwalk floor en gaven het ritme aan.

Soraya Wancour stuurde de modellen de catwalk op, gehuld in inpakpapier. Na het afgooien van hun gewaden, kwamen prachtig gestroomlijnde mannenkostuums aan het licht. Sterke patronen en neutrale kleuren zorgden voor een totaalplaatje.

The boys are back in town! Alexandre Paty zette een concept neer, waarbij groovy hiphop centraal stond. Coole jackets en baggy pants, you name it, Paty gaf er zijn high fashion draai aan. Alexandra Kengen werkte met veel uitsnijdingen. Zeer minimalistisch, maar tot in de puntjes afgewerkt, grafische sterke prints: een collectie die mooi in harmonie was. Tof item waren de grafisch geblokte schoenen, in licht muntgroen. 

Delphine Baverel bracht kleur on stage. Voor haar was de zomer begonnen, er klonk surf music door de boksen en de modellen wiegden vrolijk mee. 

Julian Klausner verbaasde the audience met zijn interpretatie van geknoopte hoofddoeken, gecombineerd met baarden. Tijdens zijn paar minuten van fame hing er een mystieke sfeer in de zaal. Caroline Lietchi liet haar modellen kruipen over de catwalk en koos voor losvallende gewaden. Kippenvel moment!

Samantha Gazenave loves glitter. Het zat in al haar designs verwerkt: glimmy letters, glittermouwen en bling bling shoes. Naomi Courau kreeg het publiek aan het juichen toen de modellen op het einde van de catwalk een stoer hip hop dansje deden. De stuks waren voornamelijk zwart-wit en hadden een rough edge. Een collectie met een hoog streetwear gehalte.

Vierde jaar

De vierdejaarsstudenten moeten in staat zijn een volledige samenhangende collectie te ontwerpen. Het overgrote deel doen ze zelf, maar als ze andere werkkrachten willen inschakelen voor hun designs, dan mag dat. Het zoeken naar die perfecte kwaliteit behoort ook tot hun takenpakket. De collectie moet een persoonlijke touch hebben en het moet zichtbaar zijn van wiens hand het komt. Het 4de jaar brengt 3 studenten: Eddy Anemian, Léa Barré en Louis-Gabriel Nouchi.

Eddy Anemian gaf ons een zomerse mix en match van prints en kleuren. All combined tot een prachtige collectie. Onze persoonlijke favoriet: de lange rok in geel, met een incredible bloemenprint. Hij liet zijn technical skills zien door een golvende rok te ontwerpen. It was perfection!

Inside/ Out was het thema van Léa Barré haar collectie, die hoofdzakelijk bestond uit verschillende kleuren leder. De designs waren allemaal strak, gestroomlijnd en minimalistisch. Een moderne collectie, een stijl die we reeds kennen van Barré's collectie vorig jaar.

Louis-Gabriel Nouchi werkte met patchwork. Veel kleuren en verschillende prints, die samenkwamen in mantels en loshangende jurken. In het midden van de catwalk stond een model, gehuld in een outfit met verschillende lagen. Iedere keer werd er door een ander model iets afgerukt, vervolgens was het model naakt. What a show! Zijn collectie had groot succes. Zo won hij dit jaar de prijs Codefrisko/PURE. Hierdoor wordt er voor hem een visuele identiteit uitgewerkt, krijgt hij een eigen portfoliosite en ontwerpt Codefrisko ook nog eens zijn business- en presentatiekaartjes. Daarbovenop engageert persbureau PURE zich om al het nieuws rond de prijs wereldkundig te maken. In totaal is dit alles toch zo'n € 10 000,- waard! Nice job Louis-Gabriel Nouchi!   

Eerste jaar

De eerstejaarsstudenten kregen de opdracht om 2 silhouetten te creëren. Het ene silhouet toont de studie waarbij ze een constructie van papier moesten ontwerpen tot kroon. Deze kronen zweefden boven de indrukwekkende jurken. Die bestonden uit een bovenstuk, waar ze verschillende materialen op borduurden die zorgden voor een 3D effect. De rok moest een bom van volume uitstralen, door gebruik te maken van verschillende technieken, zoals draperen of plooien. Dit was het vrouwelijke silhouet. Het tweede silhouet was een herontdekking van het typische witte hemd voor mannen. De duo’s van al de eerstejaarsstudenten zorgden voor een witte zee, met glinsterende details die verwerkt zaten in de bovenstukken van de vrouwen.

Vijfde jaar

Et le moment suprême: de laatstejaarsstudenten, the masters. Dit jaar zijn het er maar liefst 5 die afstuderen aan La Cambre en snel hun eerste stap in de wonderlijke modewereld zullen zetten. Meet Michèle Bagdassarian, Pablo Henrard, Anaïs Lalu, Emmanuelle Lebas en Doriane Van Overeem!

Michèle Bagdassarian

De modellen kwamen de catwalk opgelopen without an identity, hun gezichten werden verstopt achter rode en gele sjaals. De kleuren van de sjaals waren assorti met de outfits. De collectie oogde netjes, maar met een twist: als de lange, lichtroze rok, die dan op geniale wijze langs de zijkanten recht opstond. De knalrode jurk was het centerpiece die opviel tussen de zachtere tinten. Een echte knaller!

Pablo Henrard

Pablo Henrard bracht een krachtige mannencollectie, met veel leder en sterke lijnen. De kleur was overwegend zwart, maar met accenten van rood en wit.

Anaïs Lalu

Een zekere girly touch, die we nog nergens anders zagen tijdens de La Cambre modeshow, spotten we bij Anaïs Lalu. Hot pink was een hoofdtoon in haar collectie en was dan ook een tof flashy accent. Opvallend waren de oorbellen die ieder model droeg. Ze waren very bling bling en trokken veel aandacht. De ene waren 2 paar, de andere liepen in elkaar over. Very chic! Zeker op onze wishlist.

Emmanuelle Lebas

Een collectie die tot in de perfectie is uitgewerkt. Het had iets weg van een tenniscollectie, met kleuren die je op het veld kan spotten: blauw, rood, wit en geel. Allemaal minimalistisch en recht, wat zorgde voor een perfecte samenhang tussen de verschillende outfits. De hoofddeksels leken op de tennispetten maar waren in extreme maten verlengd. Prachtige collectie!

Doriane Van Overeem

Rock ’n roll, flower power en glitter all in one fab collectie! Vrolijke kleuren en broekspijpen die over de grond liepen, een creatieve manier om de eeuwige sluier te vervangen.Een van de leukste accessoires die we spotten tijdens de La Cambre fashion show waren de zonnebrillen van Doriane.

Finale

De studenten van La Cambre gaven alles om de show tot een goed einde te brengen. And they did! Belmodo heeft genoten van A tot Z. Proficiat aan alle studenten en enjoy jullie zomer, jullie hebben het dubbel en dik verdiend!

page loaded