Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Mediteren met Buddha To Buddha

Door Koen op 09.06.2013

Nice handmade jewellery anyone? Buddha To Buddha is het Nederlands juwelenmerk dat sinds 1997 de wereld verovert met zijn zilveren schakelarmbanden. Alle kettingen, armbanden en ringen zijn geïnspireerd op de Oosterse levenswijze. Ze weerspiegelen rust en het terugvinden van jezelf.

Alles wordt nog op de traditionele manier, met de hand, gemaakt. Hierdoor is geen enkele armband gelijk en heb je altijd een exclusief1 of a kind stuk in handen! Het duurt dan ook 2 à 3 dagen om 1 armband te maken. Say whaaat?!

 

De armbanden worden getypeerd door hun grote schakels, al dan niet bezet met zirkonen. Naast de schakelarmbanden heb je er ook bezet met leder, maar altijd afgewerkt met hetzelfde 925 sterling zilver.

Het succes van de juwelen was zo groot, dat een vervolg niet kon uitblijven. Het merk ontwerpt ondertussen ook kleding en tassen! Alles blijft natuurlijk passen in die Buddha To Buddha levenswijze. De stuks zijn voor mensen die een relaxed leven willen, los van stress en in rust met zichzelf. Het moet allemaal plezant blijven, natuurlijk en dat merk je meteen in elke collectie.

Belmodo had een interview met Batul Loomans, oprichter, CEO en designer van Buddha To Buddha. Met mijn notitieboekje in de aanslag stapte ik op Batul af en begon vol goede moed aan mijn interview. Maar al na de 1ste vraag kon ik mijn boekje sluiten, want Batul nodigde me uit om een kwartiertje met hem te mediteren. Aangezien ik wel eens wilde proeven van die Oosterse spiritualiteit, stemde ik meteen in.

We zetten ons tegenover elkaar, in kleermakerszit, op verbazingwekkend comfortable zeteltjes. We sloten onze ogen en begonnen eraan. Ik moet toegeven, I liked it! Achteraf was de sfeer veel rustiger en het leek wel alsof iedereen z'n evenwicht gevonden had... crazy! Maar ik begrijp wel waarom voor Batul die Oosterse levenswijze zo belangrijk is en waarom hij het wil doorgeven via zijn sieraden.

"In al deze drukte is het belangrijk jezelf niet te verliezen. Iedereen gaat tegenwoordig terug op zoek naar zichzelf. Vanuit dat oogpunt creëren wij ook onze unieke juwelen." - aldus Batul Loomans, oprichter van Buddha To Buddha -


Batul Loomans, oprichter, CEO en designer van Buddha To Buddha.

Ben jij ook geïnspireerd door deze wereldse kijk op het leven of ben jij gewoon helemaal into de fabulous juwelen van Buddha To Buddha? Ga dan eens een kijkje nemen bij Your in Antwerpen, Cardelly in Sint-Truiden, Time Square in Brugge of B-Watched in Temse.

Oh ja, nog een nieuwtje! Buddha To Buddha is ook druk bezig met het ontwikkelen van horloges!

"We zijn nog aan het uitdokteren hoe we de stijl van onze juwelen kunnen vertalen naar uurwerken. Van zodra we weten hoe we dat moeten doen, lanceren we een uurwerkenlijn." - zegt Batul Loomans -

Can't wait!! Check ondertussen gerust de Buddha To Buddha website voor al hun juwelen, handtassen en zoveel meer.

page loaded