Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

10 jaar Proenza Schouler

Door Catherine op 09.06.2013

Proenza Schouler bestaat 10 jaar, olé!

Lazaro Hernandez & Jack McCollough, de door iedereen geliefde Proenza boys, begonnen in 2003 met het naar hun moeders vernoemde New Yorkse label. Hun carrière kreeg een zetje dankzij de buyers van department store Barneys, die de ultieme cool girl-collectie waarmee de mannen afstudeerden aan modeschool Parson's opkochten & in de rekken hingen.

Om het jubileum & de jarenlange samenwerking met Barneys te vieren, brengt het modehuis nu die debuutserie van 10 jaar opnieuw uit in licht gewijzigde vorm. De ontwerpen zijn geüpdatet & in plaats van 11 werden het er 19. De unieke stukken kan je nu exclusief scoren bij de vestigingen van het grootwarenhuis in de Big Apple & L.A.

Maar geen paniek, ook online zijn de Proenza Schouler-goodies te koop.


Silhouetten uit de "nieuwe" collectie.

Hoewel de collectie in modetermen stokoud is, ziet alles er nog helemaal on-trend uit. Jack & Lazaro galoppeerden blijkbaar in hun begindagen al met wapperende manen op de kudde vooruit.

Een decennium lang wisten ze zich aan de top te handhaven zonder ooit echt mainstream -inclusief saaie connotaties- te worden. Edgy it-girls à la Chloë Sevigny & Kristen Stewart zijn fans van het 1ste uur & de voltallige Belmodo-redactie valt in katzwijm bij het woord PS1 -of PS11, for that matter.


Chloë & Kristen in Proenza Schouler.

Dus hiep, hiep, Proenza Schouler, & nog vele jaren!

Surf naar de website van Barneys voor de volledige collectie & een exclusief filmpje.

page loaded