Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Oh, Oh, Kreta!

Door Aline op 04.06.2013

Een sneeuwbui in mei in België zeg je? Ik heb er niets van gemerkt, want ik zat op an isle far far away... Crete to be precise!

Mei, juni, september & oktober zijn de ideale maanden om af te zakken naar het Griekse eiland.

De weersomstandigheden zijn er dan immers perfect: om en bij de 30°C, een verkoelend windje & het zeewater is warm genoeg om een plonsje te doen. 

Where to sleep? Minos Beach Art Hotel


Dit prachtige hotel, gelegen op het oostelijke deel van Kreta meer bepaald Agios Nikolaos, staat in de Caractère gids en is de ultieme plek om tot rust te komen (no kiddies allowed!). Slapen doe je in stijlvolle bungalows die uitkijken op de azuurblauwe zee...

Een groot deel van de kronkelende kustlijn van de Baai van Mirabello behoort toe aan Minos Beach wat zorgt voor verschillende privé steigertjes met unieke vergezichten and no sound but the wind & the sea...


Eten in Griekenland is 1 groot feest: tzatziki, feta, moussaka,... Allemaal om ter lekkerst én gezond! In Minos Beach Art Hotel was het elke avond feest in 1 van de 4 toprestaurants.  

Mijn favoriet? Terpsis, waar je onder de parasoldennen kan genieten van Griekse specialiteiten met een onbetaalbaar zicht op de Mediterranee

Where to go? 

Een avondje naar Elounda, het nabijgelegen vissersdorpje van Agios Nikolaos, waar de Briste televisiereeks 'Who pays the Ferryman' in de jaren '70 het licht zag. 

Of een dagje klimmen naar de Lassithi hoogvlakte, een plateau op 850 m waar alles groener dan groen ziet en je de lekkerste lamskotteletjes met tzatziki van hel Kreta kan eten.

Poolside Essentials..

Op vakantie heb je niet veel nodig: fashion magazines, een goed boek, wat Lancaster zonnecrème & een zonnebril (or 3..). 

Santa Montefiore for the win als het op ontspannende vakantielectuur aankomt. Trust me on this one!

What to wear in hot & pretty Crete? 

Noem het gerust the holiday packing list, maar ik grijp steeds naar dezelfde zaken als ik op vakantie ga: espadrilles, mijn geliefde Havaïanas & (veel) shorts


Clockwise zie je Chanel espadrilles (sorry sweeties: sold out everywhere...), de befaamde Zara skort die al op verschillende blogs is opgedoken, een zijden broek van Essentiel & een geprinte short. 

Ook zeer belangrijk: bikini's! In alle modellen, alle kleuren & van alle merken: H&M, Kiwi & Villebrequin, you name it, I've got it!

Tot slot: wallflower galore in Crete! 

Oh, Oh, Kreta u was weer geweldig!

page loaded