Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

De Mona Lisa in Lara Stone

Door Catherine op 02.06.2013

Lara Stone mag naast model & mama nu ook muze op haar CV schrijven. De Hollandse schone liet zich namelijk naakt vereeuwigen op doek in de naam der kunst.

Artiest Marc Quinn maakte een portret van Stone net voor ze op maandag 6 mei 2013 beviel van haar eerste kind. Het gigantische kunstwerk werd deze week onthuld op de Biënnale van Venetië, 1 van de meest toonaangevende kunstmanifestaties van Europa.


Wie goed kijkt, ziet dat Lara niet poseert op een bed vol rode rozen of een marmeren trap, maar een enorme hoop vlees. Erg Gaga-tastisch, noteert Grazia, & wij vermoeden een commentaar op de mode-industrie & het verval van een maatschappij waarin zelfs de ooit heilige moeder tot lustobject verworden is.

Anyhoo, de vrouw van David Walliams is niet de 1ste om zich in al haar zwangere glorie te onthullen for art's sake. Ook Kate Moss werd al met broodje in de oven geschilderd door de inmiddels overleden kunstenaar Lucian Freud, die hetzelfde deed met Jerry Hall. Sienna Miller liet Jonathon Yeo haar baby bump dan weer bekladden.


Mossy door Lucian Freud. 

Celebs als Demi Moore, Christina Aguilera & Britney Spears hielden het minder high-brow & gingen gewoon preggers full monty op een tijdschriftencover.

De expressionistische vajayjay van Moss is ondertussen miljoenen waard, Britney & Christina proberen nog steeds hun pre-pregnancy body terug te krijgen, benieuwd hoe het Lara zal vergaan. Wij houden het alvast in de gaten!

Beeld: Grazia, Standard, Vogue, Vanity Fair, Harper's Bazaar.

page loaded