Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Best Dressed: amfAR Gala

Door Catherine op 26.05.2013

Als charity & fashion elkaar ontmoeten krijg je pracht & praal, plus een warm gevoel vanbinnen. Also known as: het benefietgala Cinema Against AIDS van The American Foundation for AIDS Research of amfAR.

Elk jaar wordt er in Cannes een groots feest gehouden met modeshow & veiling om geld in te zamelen voor onderzoek. Het grote gala vierde dit keer zijn 20ste verjaardag & er werd een recordbedrag van 20 miljoen euro ingezameld, waaronder de 1,2 miljoen die iemand bood voor een ruimtereis met Leonardo DiCaprio.

Yolo!


Zo moeder Carine, zo dochter Julia Restoin Roitfeld

De organisatie van het amfAR-defilé was voor de 2de maal in handen van Carine Roitfeld, ex-hoofdredactrice van de Franse Vogue & editor-in-chief van haar eigen CR Fashion Book. Carine koos voor het thema goud & bracht met The Ultimate Gold Collection een ode aan overleden ster Elizabeth Taylor, die amfAR mee oprichtte in 1985. 

Over de catwalk paradeerden 38 van de grootste modellen ter wereld in uitsluitend gulden creaties, speciaal voor de gelegenheid ontworpen door bazooka's als Prada, Chanel, Dior & Alexander McQueen. Ondanks de voor de hand liggende dresscode lieten de vooraanstaande gasten de kleur van de overwinning links liggen & gingen massaal voor witte outfits, met hier & daar een gewaagde uitzondering.

Let's have a look, shall we?

Wedding Vows

Van modellen als Chanel Iman & Rosie Huntington Whiteley tot sterren als Janet Jackson & Kylie Minogue, iedereen leek afgesproken te hebben om wit te dragen.

We zagen vooral maagdelijke floorsweepers & als er 1 merk goed vertegenwoordigd was, was dat wel Roberto Cavalli. De koning van Cannes kleedde naar schatting de helft van de benefietgangers.Met de klok mee: Chanel Iman, Eva Herzigova, Sharon Stone & Kylie, de laatste 2 in Cavalli

Model mania


Rosie Huntington Whiteley in Dior & Karlie Kloss in Louis Vuitton

Behalve Kate & Naomi bleef er schijnbaar geen enkel model thuis. Karlie Kloss & co lieten zich de hele avond door bewonderen: 1st op de loper, dan nog eens op de catwalk in creaties waar Cleopatrathe Liz Taylor version - jaloers op zou zijn.

Rode Vonken

Enkele dames vielen op in vurig rood. Jessica Chastain matchte haar met jurk & model Lily Donaldson zag er strak uit, maar mag nu stoppen met haar adem in te houden.


Lily Donaldson in Pucci & Jessica Chastain in Saint Laurent

De Speciallekes


Audrey Tautou in custom Lanvin & Joan Smalls in Givenchy

Stijlvol opvallen is een uitdaging, maar enkele aanwezigen slaagden met glans. Audrey Tautou was zo schattig & Frans as they get in haar metallic cocktailjurkje & model Joan Smalls stoefte met haar killer legs in een transparante bloemenrok, getekend door Riccardo Tisci.

Ook Anna Dello Russo had haar fitnessabonnement nog eens gebruikt & Olivia Palermo sprong op de Cavalli-bandwagon, maar scoorde toch punten voor originaliteit. We zagen niemand anders in head-to-toe luipaard.


ADR in Balenciaga & Olivia Palermo in Cavalli

De MissersLiberty in Balmain, Karolina in Cavalli, Heidi in Marchesa & Ellie in Patricia Bonaldi

Waar er winnaars zijn, duiken er steevast verliezers op. Niet iedereen krijgt zomaar het seal of approval van Belmodo. Liberty Ross vonden we een geval van willen, maar niet kunnen & Karolina Kurkova hing iets te hard het depressieve, Tsjechische supermodel uit.

Heidi Klum was Heidi Klum & Ellie Goulding leek een sluier over een Balmain van 2 jaar geleden te hebben gegooid.

Volgend jaar beter!

page loaded