Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Modemuseum Hasselt presenteert: MODA. Made in Italy

Door Tiany op 24.05.2013

Van donderdag 20 juni 2013 tot en met zondag 9 februari 2014 moet je in het Modemuseum Hasselt zijn!

Naast Parijs, Londen en New York is het Italiaanse Milaan ook een van de grootste modesteden ter wereld. Op de nieuwe tentoonstelling kom je meer te weten over de Italian look, een concept dat gebaseerd is op de ready-to-wear industrie in de jaren '70. Deze bepaalde voornamelijk de algemene beeldvorming van de Italiaanse mode. Door de bruisende filmindustrie en Hollywood krijgen ontwerpers in Rome heel veel aandacht. Dit hebben ze in grote mate te danken aan de Florentijnse zakenman Giovanni Battista. Hij organiseerde heel veel modeshows in de jaren '50. Hierdoor ging Italië een prominente rol spelen in het internationale modelandschap.

Topontwerpers zoals Gianni Versace en Giorgio Armani speelden een cruciale rol in de evolutie van de befaamde 'Italian look'. Vandaag zijn deze Italiaanse huizen een echt begrip binnen de mode. Naast de gangbare modes zijn er ook ontwerpers die tegen de traditie inwerkten. Deze tentoonstelling is voor alle modeliefhebbers die nieuwsgierig zijn naar het verhaal van de Italiaanse mode.

Laat je meeslepen naar een visueel verhaal vol met prachtige kleding, film en verbluffende fotografie! Ciao Bella

Met medewerking van Hawa Sanou.

page loaded